Pjevala "Jači smo od Srbije: Pjevačica zabranjena na beogradskim TV stanicama

0
Radiosarajevo.ba
Pjevala "Jači smo od Srbije: Pjevačica zabranjena na beogradskim TV stanicama
FOTO: Facebook / Jadranka Barjaktarović

Nakon što je izazvala polemike kada je na nastupu u Podgorici pjevala "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije", nekoliko srbijanskih televizija sa nacionalnom frekvencijom odlučilo je da zatvori vrata pjevačici Jadranki Barjaktarović.

Jadranka je, kako pišu mediji u Srbiji, nakon ovog poteza zabranjena na televizijama RTS, Pink, Prva i Happy.

"Televizija Pink osuđuje antisrpsko ponašanje Jadranke Barjaktarović. Ona je za našu izdavačku kuću izdala samo jednu pjesmu, ali na našoj televiziji više neće moći da se reklamira", stoji u saopćenju Pink televizije.

Javni servis Srbije je, takođe donio ovu odluku.

"RTS će uvijek biti kuća za umetnike koji su svojom muzikom i stavovima u javnoj sferi primer čovekoljublja. Muzika treba da nas zbližava, a ne da nas dijeli. Nastup Jadranke Barjaktarović više je bio, kao što kaže njena pjesma, njena noć, a ne njena zora", poručila je urednica zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević.

Urednik Happy televizije Milomir Marić "ne vidi svrhu" njenog pojavljivanja na ovoj televiziji:

"Ona ni ranije nije gostovala kod nas na televiziji, pa tek sad ne znam što bismo je zvali".

Sa Prve televizije takođe poručuju da u njihovoj programskoj šemi nema mesta za pjevačicu.

"Vrata naše kuće uvek su otvorena za sve umjetnike koji, bilo pjesmom ili rječju šalju prave poruke, prije svega mira i saradnje. Svaka suprotna poruka, ideja ili gest, sigurno zatvara vrata", naveli su oni, prenosi Blic. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije