Crna Gora: Pogledajte kako je na ulicama Berana večeras

Radiosarajevo.ba
Crna Gora: Pogledajte kako je na ulicama Berana večeras
PrtScr / Berane

Preliminarni rezultati parlamentarnih izbora koji su održani u Crnoj Gori pokazuju da je izjednačena borba između koalicija “Odlučno za Crnu Goru – Milo Đukanović” i “Za budućnost Crne Gore”.

Na parlamentarnim izborima biračko pravo iskoristilo je 409.880 građana, odnosno 75,9 odsto od ukupnog broja birača, saopšteno je iz CDT-a. Izlasnost do 20 sati je bila 73,4 odsto, a 2012. godine 70,6 odsto.

Iako su predstavnici opozicije i Srpske pravoslavne crkve pozvali građani da se suzdrže od izlazaka na ulice, drugačije slike nam dolaze iz Berana.

Naime, građani Crne Gore izašli su na ulice i počeli slavlje kako oni kažu zbog odlaska Mile Đukanovića.

Oni pjevaju i slave poraz DPS-a.

Ranije su iz Demokratske fronte kazali da je režim pao, te da dolazi novo vrijeme za Crnu Goru.

I Vavilonska je kula pala, pa je došlo vrijeme, a to je učinio trenutak, da DPS kula padne. 30 godina su koristili sve što njima odgovara, da bi jedna mala vrhuška bila bogata, a ostali imali malo ili nimalo. Rekao je ovo u eksluzivnoj, prvoj izjavi nakon proglašenja pobjede za Nezavisne nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” profesor Zdravko Krivokapić.

On je najavio da ostaje pri svom obećanju da će prvi potez nove vlasti biti prijedlog da se povuče “Zakon o slobodi vjeroispovjesti”, koji je ugrozio jedinu kanonsku Crkvu u Crnoj Gori.

"Ja sam i ušao u sve ovo zbog toga. Mislim da svi mi koji želimo da gradimo bolju budućnost Crne Gore, treba da to prihvatimo kao prirodno rešenje, jer je taj zakon neodrživ i neustava", istakao je Krivokapić.

Pogledajte kako je na ulicama Berana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije