Turisti šokirani cijenama na plaži u Crnoj Gori: "Kažu nam da smo sirotinja"

3
Radiosarajevo.ba
Turisti šokirani cijenama na plaži u Crnoj Gori: "Kažu nam da smo sirotinja"
Foto: Radiosarajevo.ba / Budva

Za jedan dan na plaži u Crnoj Gori potrebno je između 70 i 100 eura (136 i 195 KM), za sva tri obroka, sladolede, možda dvije kafe, ležaljke, suncobran, trambolinu ili pedalinu za djecu. Na plažama budvanske rivijere poslije 17 sati ležaljke i suncobrane gosti koriste besplatno, osim, naravno, ako ne pripadaju nekom hotelu.

Međutim, za one koji su na moru sedam ili 10 dana i koji često provode cijeli dan na plaži, ovaj ugođaj na ležaljkama platit će od 15 do 40 evra (od 29 do 78 KM), u zavisnosti od plaže.

Naime, dvije ležaljke i suncobran kreću se, opet u zavisnosti od lokacije, od 10 (19.5 KM), najčešće 15 (29 KM) , pa do 40 eura (78 KM). Ako se četvoročlana porodica odluči, da se od jutra do mraka izležava na ležljkama prosječne cijene, pa još ako žele da uštedite na obrocima i hrane se u Fast foodu, djecu časte jednim sladoledom, a odrasli popiju po kafu ili pivo, taj dan koštat će ih minimum 70 eura (oko 136 KM).

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Ukoliko djeca traže da voze pedalinu ili da sat vremena skaču po trambolini na vodi, to je još po 20 eura (39 KM).

Naravno, luna park koji je u blizini Slovenske plaže, krofne, koje mirišu na čokoladu na svakom koraku, kafići koji nude najrazličitija pića i obroke, mame novčanike, pa za jedan dan porodica može potrošiti i cijelu ušteđevinu. Ipak, ima onih kojima ni ležaljke ne trebaju.

Ženi u Hrvatskoj naplatili boravak na plaži: "Po kojoj osnovi su mi to uradili?"

Ženi u Hrvatskoj naplatili boravak na plaži: "Po kojoj osnovi su mi to uradili?"

"Kažu nam da smo sirotinja što ležimo na peškirima, pa tako smo cijelog života. Kad smo bili djeca nije bilo ležaljki, već smo donosili stolice na rasklapanje na more. To je bilo normalno za plažu, a sad je sramota.

Ležaljka košta više od smeštaja na nekim dijelovima plaže, to je čist lopovluk. Ko hoće da bude opljačkan, neka izvoli, nama je dobro i ovako, na šljunku", kaže Dragan Ljubičić (50) iz Kruševca, koji je sa ženom i troje djece na moru u Budvi.

Porodice koje ljetovanje provode na peškiru, na gradskoj plaži, uglavnom spavaju u privatnom smeštaju, kako kažu, izvan Budve.

"U Budvi su hoteli i apartmani preskupi. Iznajmili smo dvije sobe u blizini plaže Jaz, tamo je hladovina, grad je blizu, a mi smo kolima, pa se ponekad kupamo ovde, a nekad idemo i na druge plaže. Hranimo se u pizza baru, u kafani na plaži, a ponekad odemo i u restoran.

Ljetovanje u Hrvatskoj nikada skuplje: 'Nabili smo cijene smještaja, a za dva sladoleda 25 eura…'

Ljetovanje u Hrvatskoj nikada skuplje: 'Nabili smo cijene smještaja, a za dva sladoleda 25 eura…'

Imamo tinejdžere koji vole Budvu, jer ima ljudi, muzike, zabavno im je, ali da se žena i ja pitamo, bili bismo negdje daleko u miru i tišini", priča Vojkan Nestorović (52), koji je već sedam dana na porodičnom odmoru.

Za one kojima je, međutim, važan luksuz i nije im žao da potroše na ležaljke, suncobran, masažu, ručak, pa i na večeru u restoranu, ali i vožnju skuterom, sup daskom, koktele na plaži, potrebno je da dnevno izdvoje i više stotina eura. Ono što je sigurno – na plažama budvanske rivijere ima ponuda za svakoga, pa ko šta voli, prenosi Mondo.

Cijene u Budvi:

  • Brza hrana (hamburger, giros, ćevapi, komad pice) – od 3 do 7,5 (od 5.85 do 14.64 KM)
  • Sladoled – od 1,5 do 3,5 (2.90 do 6.80 KM)
  • Kafa – od 1,80 do 4 (3.50 do 7.80 KM)
  • Flaširana voda – od 1,5 do 3,5 (2.90 do 6.80 KM)
  • Sokovi – od 2,5 do 3 (4.90 do 5.85 KM)
  • Pivo – od 3 do 7 (5.85 do 13.65 KM)
  • Ležaljke i suncobran – od 10 do 40 (19.5 do 78 KM)
  • Trambolina na vodi – 10 (19.5 KM) za sat vremena
  • Sup daska – od 5 do 10 (9.75 do 19.5KM)
  • Masaže – od 20 do 35 (39 do 68 KM)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije