... / Tragedija u Srbiji: Mlada doktorica (27) preminula od posljedica COVID-a

18. 10. 2021. u 16:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

COVID-19 odnio je još jedan mladi život u Srbiji, stomatologinja, doktorica Ivana Latovljev (27), zaposlena u Domu zdravlja Kovačica, preminula je jučer.

Porodica, prijatelji i kolege mlade doktorice u šoku su zbog tragične vijesti koja je potresla javnost. Bila je, kako pričaju, jedra, zdrava, uvek nasmijana. Bitku s koronom izgubila je jučer, a sahranjena je danas...

Kako za srbijanske medije pričaju njene kolege, doktorica se vjerila prošlog mjeseca, a danas, kako kažu, tuga.

"Ne znam kako se zarazila, pričala je da je želi da rađa, pa nije bila sigurna treba li da se vakciniše. Moguće je da se zarazila na radnom mestu, to nećemo nikad znati", priča Ivanina koleginica.

Mlada doktorica osjetila je jedan simptom, izgubila je čulo mirisa, te se testirala. Test je u utorak bio pozitivan.

"Bila je odmah posle toga u kućnoj izolaciji, imala je blage simptome nalik prehladi, koliko ja znam. U subotu joj je pozlilo, počela je da povraća, bila je kod lekara, javila se hitnoj pomoći. U nedelju ujutru se ponovo javila rekavši da joj je opet loše. Merili su joj pritisak, donji nisu mogli da joj izmere. Počeli su da je gube", priča naša sagovornica.

Kako kaže, iz Crepaje, odakle je dr. Latovljev, odvezena je u Pančevo na prijemno odeljenje.

"Intubirali su je, kiseonik, reanimacije. Sve se to dešavalo na putu do Pančeva. Lekar uspe da je podigne jednom, ona opet utone. Uspeo je da je oživi na nekoliko minuta i tako više puta. Ispred bolnice u Pančevu se izgubila poslednji put", objašnjava koleginica.

Prepotstavlja se, navodi, da je neki tromb krenuo i da je on doveo do katastrofalnog ishoda. Dr Ivana Latovljev bila je prijatna, inteligentna devojka koja je u roku završila studije i brzo se zaposlila.

"Sve kolege su u šoku, ostali smo skamenjeni kada smo čuli za ovaj ogromni gubitak jednog tako mladog života", zaključuje sagovornica.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (12)