Tužna priča iz Batajnice: U istom danu - od posljedica COVID-19 preminuli muž i žena

0
Radiosarajevo.ba
Tužna priča iz Batajnice: U istom danu - od posljedica COVID-19 preminuli muž i žena
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Crvena zona COVID bolnice u Batajnici epicentar je užasa koji Srbija živi danas. Tamo gdje se pacijenti bore za svaki uzdah, Tatjana Adžić, direktorica bolnice, otkrila je najtužniju priču za Nova.rs.

Prilikom obilaska ustanove, sa zebnjom su joj novinari postavili jedino pitanje koje je na pameti: Koliko njih će uspijeti da izađe iz Intenzivne?

"Jako malo. U decembru, kada se COVID-bolnica otvorila, 70 odsto nije uspevalo da pobedi mašinu, respirator. Kada je naišao britanski soj virusa uspeh od odvajanja od respiratora je bio još manji, između 80 i 90 odsto je umiralo, a sada je smrtnost intubiranih više od 90 odsto", glasio je odgovor.

Oglasio se sud u Bijeljini o presudi pedofilu koji je pobjegao: Ne žele odgovoriti na jedno pitanje

Oglasio se sud u Bijeljini o presudi pedofilu koji je pobjegao: Ne žele odgovoriti na jedno pitanje

Doktorica je napomenula:

"Ljudi moraju da se vakcinišu, inače ćemo nestati", poručuje doktorica Ažić Vukičević, koja je na prvoj liniji fronta još od pojave prvog COVID-pozitivnog pacijenta u Srbiji.

Najviše je boli priča o smrti mladog bračnog para…

"Prošle nedelje u jednom danu umrli su muž i žena. Oboje nevakcinisani. Ona o '84. godište, on '76. Zamislite tu porodicu i tu decu koja su u jednoj noći ostala bez oba roditelja zato što se nisu vakcinisali", priča na ivici suza.

Adžić je dodala:

"U jednoj sobi je nedavno bilo petoro mladih pacijenata. Nisu bili intubirani i gledali su kako prvog od njih trpaju u kesu i odnose. I onda sledeći. Kroz nekoliko dana sledeći. Četvoro mladih, od 21, 26 godina, i naša laborantkinja iz Urgentnog centra koja je tu bila najstarija, imala je 44 godine. Svi su umrli", priseća se doktorka dok koračamo kroz hodnih ka sledećoj sobi…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije