! / Dječaka u Celju dovezli s opekotinama u hitnu. Nisu ga primili bez COVID testa

11. 10. 2021. u 15:13:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Bolnica u Celju ispričala se roditeljima dječaka (4) s opekotinama koji je morao na Hitnom prijemu čekati 40 minuta da ga prime jer je kašljao i nisu ga htjeli primiti bez COVID testa, javlja RTV Slovenije.

"U bolnici žalimo i ispričavamo se zbog vremenske komponente koja je odstupila od ustaljenih protokola", rekao je u saopćenju stručni direktor celjske bolnice Radko Komadina.

Vanredni stručni nadzor nad liječenjem četverogodišnjeg dječaka s opečenom nogom, kojem je po dolasku na hitnu pomoć u Celju naređeno brzo testiranje na koronu, na što je morao čekati 40 minuta, pokazala je da ovaj vremenski odmak nije utjecao na tok liječenja.

"Čekali smo oko 40 minuta vani u autu. Dijete se grčilo od boli jer je imalo jake opekline. Bilo bi pošteno da tako malo dijete barem stave u sobu za izolaciju dok ne pričekamo rezultat testa", rekao je otac za RTV Slo.

Komadina je izrazio žaljenje jer dječak nije rezultate testa čekao u bolničkim prostorijama.

Direktorica bolnice Margareta Guček Zakošek rekla je kako ubuduće neće biti odgode u liječenju hitnih pacijenata, čak i ako PCT uvjet nije ispunjen.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)