Tragedija: Porodilja preminula dva dana nakon poroda, niko ne zna zbog čega je počelo krvarenje

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija: Porodilja preminula dva dana nakon poroda, niko ne zna zbog čega je počelo krvarenje
Foto: Pexels / Porodilja/Ilustracija

Pacijentkinja D. L. (31) iz Vlasotinca, a koja se porodila u Leskovcu, preminula je dva dana poslije porođaja.

Kako za portal Telegrf.rs navode u UKC Niš, ona je iz Opće bolnice Leskovac primljena 28. februara u 15:34 na Kliniku za ginekologiju Niš nakon prethodno urađenog carskog reza u Općoj bolnici u Leskovcu, a zbog sumnje na krvarenje u trbuhu.

Pacijentkinja je na prijemu bila u izuzetno teškom općem stanju. Nakon kliničkog i UZ pregleda pacijentkinja je prebačena u jedinicu intenzivne njege Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Pristupljeno je laboratorijskoj obradi, reanimaciji i pripremi za hitan hiruški zahvat.

Feđa Dudić: Poštujem Srbiju od početka angažmana u zemlji. Ne želim da od ovog nastane rijaliti

Feđa Dudić: Poštujem Srbiju od početka angažmana u zemlji. Ne želim da od ovog nastane rijaliti

"Uprkos hitnom hirurškom zahvatu i naporima dežurne ekipe ginekologa i anesteziologa, pacijentkinja je u 6:50 sati ujutro preminula", naveli su iz UKC Niš.

Nebojša Dimitrijević, direktor Opće bolnice u Leskovcu izrazio je veliko žaljenje zbog smrti mlade žene.

"Mi ljekari smo uopće osjetljivi na trudnice i porodilje, ali me je ovaj događaj potresao još više jer se radi o kćerki mog dobrog prijatelja koji je medicinski tehničar i radi u Vlasotincu. Radili smo zajedno u tamošnjem Domu zdravlja, djevojku znam od djetinjstva. Kako sam saznao od svojih saradnika, trudnoća je tekla uredno, urađen je carski rez i odjednom je krenulo jako krvarenje, dobila je krv i krvne derivate, ali joj nije bilo bolje, krvna slika joj je i dalje padala. Odlučili smo da je uputimo u Niš gdje je nažalost preminula. Kako sam čuo od niških ljekara radi se o tzv. TIK - u, općem krvarenju za koje se ne zna iz kojeg razlog nastupa", kazao je Dimitrijević.

Poznati meteorolog najavljuje - poslije toplog februara, evo šta nas čeka na proljeće

Poznati meteorolog najavljuje - poslije toplog februara, evo šta nas čeka na proljeće

Dodao je da mu je veoma teško, ali da se radi o stanju koje je nepredvidivo i koje je i u svijetu često.

"Formirat ćemo komisiju da ispitaju sve otkako je primljena u našu ustanovu dok nije upućena u Niš. Kako su mi rekli moji ginekolozi, ništa u toj trudnoći nije bilo sporno, djevojka je bila zdrava i prava. Porodila se carskim rezom, ujutro joj je krvna slika bila dobra, ali su odjednom trombociti počeli da padaju, dobila je tromobocite, ali se krvarenje nastavilo zbog čega smo je prebacili u Niš. Iz niške bolnice sam dobio poruku da joj je bolje, međutim jutros je preminula. Ljekar sam 32 godine, ali kad se ovakve stvari dese morate emotivno da reagujete ko god je u pitanju", zaključio je direktor bolnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije