U bolnici u Bihaću preminule mlada porodilja i njena beba

Radiosarajevo.ba
U bolnici u Bihaću preminule mlada porodilja i njena beba
Foto: NN / Facebook / Azra Bećirspahić

U Kantonalnoj bolnici u Bihaću jučer se dogodila velika tragedija kada su, tokom porođaja, preminuli 25-godišnja Azra Bećirspahić iz Bosanskog Petrovca i njena beba.

Okolnosti ovog tragičnog događaja, kako su informisali iz ove zdravstvene ustanove, još se utvrđuju i o njima će javnost biti naknadno informisana.

Na društvenim mrežama od preminule žene brojni građani se opraštaju s velikom tugom i bolom, ali i pozivaju na utvrđivanje odgovornosti u ovome slučaju. Sugrađani o preminuloj Azri imaju samo riječi hvale, a ova mlada žena bila je zaposlena u jednom trgovačkom objektu u Bosanskom Petrovcu, pišu Nezavisne novine.

Dodikova skupština i udar na državu: U ranim jutarnjim satima NSRS usvojio Nacrt izbornog zakona RS

Dodikova skupština i udar na državu: U ranim jutarnjim satima NSRS usvojio Nacrt izbornog zakona RS

Dan dženaze Azre Bećirspahić (25) iz Bosanskog Petrovca i njene bebe, a koji su juče preminule u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, bit će proglašen danom žalosti.

Potvrdio je to za "Nezavisne novine" Mahmut Jukić, načelnik opštine Bosanski Petrovac, koji dodaje da još nije poznato kada će biti sahrana.

"Čekamo termin dženaze i taj dan ću proglasiti i danom žalosti. Ovo je velika tragedija za Bosanski Petrovac", rekao je Jukić.

Prije godinu dana se udala, živjela u sretnom braku i skupa sa suprugom, očekivala prvo dijete.

Takođe, dugo godina je trenirala odbojku, a u ovome trenutku nije poznato da li je imala nekih zdravstvenih problema.

Kako saznajemo, danas bi se u Kantonalnoj bolnici trebala obaviti obudkcija kako bi se utvrdile prave okolnosti ovoga događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije