U samo nekoliko dana: Od COVID-a preminula majka antivakserica i kćerka

5
Radiosarajevo.ba
U samo nekoliko dana: Od COVID-a preminula majka antivakserica i kćerka
Printscreen / Preminula majka antivakserica i kćerka

Majka antivakserica i njena kćerka umrle su u samo nekoliko dana u bolnici u Belfastu nakon što su se zarazile COVID-19.

Sammie-Jo Forde umrla je u subotu u bolnici u Ulsteru, gdje se liječila na istom odjelu kao i njezina majka, Heather Maddern, koja je umrla 31. augusta, piše The Guardian.

Maddern je prije svoje smrti podijelila brojne teorije zavjere COVID, kao i post o medicinskim sestrama koje se suočavaju s otkazom ako odbiju vakcinaciju.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podijelila je i video zapise Candace Owens, konzervativne komentatorice i aktivistice iz SAD -a, o tome kako odgovoriti ako vas poslodavac prisili na vakcinisanje, te drugi od žene koja se bori protiv vakcinacije djece.

Forde i Maddern su bile zdravstveni radnici i bile bi među prvim skupinama koje su imale pravo na vakcinaciju kada je u januaru počeo program cijepljenja.

"Ovo je uništilo čitav moj svijet. Izgubio sam kćer, najbolju prijateljicu. Nikada u životu nisam mislio da ću pokopati svoju kćerku", izjavio je Fordein otac, Kevin McAllister.

Rekao je kako vjeruje da njegova kćerka nije imala nikakvih zdravstvenih problema.

"Ona je bila 32-godišnja zdrava djevojka i na kraju je imala zatajenje srca jer se jednostavno nije mogla izboriti", izjavio je Kevin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije