Preminula TikTokerka u 27. godini: "Nije shvatala ozbiljno, ignorirala je simptome"

1
Radiosarajevo.ba
Preminula TikTokerka u 27. godini: "Nije shvatala ozbiljno, ignorirala je simptome"
Screenshot / Kassidy Pierson

Kassidy Pierson iz Amerike, postala je poznata na Tik Toku, jer je zajedno sa svojim pratiocima dijelila sve o njenoj borbi s rakom i time motivisala sve ljude koji vode bitku za život. 

"U trenutku smrti pored nje su bili njeni najbliži. Nije se mučila. Kada bi samo znala koliko ju je ljudi voljelo na ovoj platformi...", rekla je slomljena sestra kroz suze i zahvalila svima na podršci.

Kassidy je svojevremeno tvrdila kako je prve promjene na mladežu na unutrašnjoj strani bedara primijetila u 18. godini. Počeo je da mijenja oblik, veličinu i boju, a pojavili su se, svrab i suhoća. Bila je mlada i nije shvatala da su to sve simptomi melanoma pa ih je ignorisala.

Obavljena 20. kolektivna dženaza za žrtve agresije na Bosnu i Hercegovinu

Obavljena 20. kolektivna dženaza za žrtve agresije na Bosnu i Hercegovinu

"Mladež je bio veličine gumice za olovku, svrbjelo me je, bio je suh, krvario je ako bih ga počešala. Nije imao boju i mijenjao je oblik. Imala sam sve simptome", pričala je Kassidy. Tvrdila je kako ne može sebi da oprosti što odmah nije nešto preduzela.

U to vrijeme je bila trudna pa je i to bio još jedan dodatni razlog zašto nije obraćala puno pažnje na mladež. Kaže kako nije imala zdravstveno osiguranje kao i da je odlazak kod doktora čekala do svoje 21. godine.

Ljekari su joj brzo utvrdili da se radi o melanomu i da ima najopasniju vrstu raka kože, koji se već proširio na njenom tijelu. Ona je čitavu svoju borbu dijelila sa pratiocima na Tik Toku.

"Napravili su biopsiju mladeža, a dvije nedjelje kasnije sam dobila dijagnozu, rekli su mi kako se radi o melanomu trećeg stepena koji se već proširio na limfne čvorove. Pitala sam ga šta to znači, jer nisam znala. Rekao mi je da postoji nekoliko različitih vrsta raka kože, a melanom je smrtonosan i ja sam ga imala", pričala je Kassidy

S obzirom da njen onkolog joj nije dao nikakvo liječenje, godinu dana kasnije melanom je iz treće faze prešao u četvrtu. Kada je odlučila da zatraži mišljenje drugog ljekara, saznala je da mora da se podvrgne niz agresivnih tretmana. 

"Bilo je dugo putovanje, napravili su mi djelimičnu zamjenu kuka, odstranili su mi polovinu plućnog krila, prošla sam pet različitih ciklusa zračenja", ispričala je.

Početkom 2021. otkriveno joj je još sedam novih tumora. Kako se navodi, da je odmah otišla na liječenje, sada bi uživala u odrastanju svog sina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije