Tomislav Nikolić o odluci Haaga: Srpska strana u BiH pokazala političku zrelost

Radiosarajevo.ba
Tomislav Nikolić o odluci Haaga: Srpska strana u BiH pokazala političku zrelost
AA / Tomislav Nikolić
Reakcije političara iz oba bh. entiteta, ali i iz cijelog regiona ne prestaju pristizati, nakon što je Međunarodni sud pravde u Haagu obznanio da je odbijen zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Na cijelu ovu situaciju reagovao je i aktuelni predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je kazao kako pozdravlja današnju odluku suda u Haagu, ističući da bi svako drugo rješenje ozbiljno ugrozilo funkcionisanje BiH i doprinijelo dizanju tenzija u odnosima sa Srbijom.

On je istakao i to da je Srbija posvećena čuvanju stabilnosti u regionu, te da isto očekuje i od drugih, saopćili su iz Ureda za odnose s javnošću predsjednika Srbije.

"Očigledno je argumentacija srpske strane bila pravno i činjenično utemeljena i rezultat je ovakva odluka Međunarodnog suda pravde", zaključio je Nikolić, uz dodatak da je srpska strana u BiH reagovala na pravi način, pokazavši veliku političku zrelost i odgovornost prema budućnosti regiona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije