Telefoni porodice Đokić ugašeni u isti tren: Goran kao profilnu držao sliku kćerke

0
Radiosarajevo.ba
Telefoni porodice Đokić ugašeni u isti tren: Goran kao profilnu držao sliku kćerke
Foto: Arhiv/ SS, Blic / Porodica Đokić/ Mjesto gdje su tijela pronađena

Goran Đokić, posljednji put je bio aktivan na Viberu 26. septembra, u noći kada je nestao. Svaki trag njemu i njegovoj supruzi i ćerki, izgubio se pola sata iza ponoći. Upravo negdje, nakon ponoći, Goran, Gordana i Lidija su ubijeni.

I njegova kćerka Lidija bila je aktivna, i dopisivala se sa drugaricom, nekoliko minuta iza ponoći. Sve je djelovalo normalno i ništa nije ukazivalo na užas koji će se potom dogoditi.

"Istraga je utvrdila da se Lidija u 00:10 sati čula sa drugaricom, a ta komunikacija nije bila sumnjiva, dok je Goran imao poslovni razgovor. Majka Gordana nije imala telefon, a utvrđeno je i da su se telefoni oca i kćerke ugasili oko tri sata ujutru, u istoj sekundi " rekao je izvor za Blic.

Ambasada Irana u BiH: "Izjava ambasadora je pogrešno shvaćena, genocid se osuđuje uvijek i svugdje"

Ambasada Irana u BiH: "Izjava ambasadora je pogrešno shvaćena, genocid se osuđuje uvijek i svugdje"

Telefoni porodice Đokić do sada nisu pronađeni te još nije poznato da li su oni izgorjeli u njihovom zapaljenom Passatu ili ih je ubica odnio sa sobom. Jasno je samo da su oba telefona ugašena u istoj sekundi.

Podsjetimo, porodica Đokić nestala je u nedelju iza ponoći, a porodica je nestanak prijavila dva dana kasnije, pošto se nisu nikome javljali.

Ubrzo nakon toga počela je opsežna potraga za njima, a punih šest dana kasnije, u subotu je pronađen njihov zapaljen automobil u ataru sela Tešica, a nekoliko sati kasnije njihova ugljenisana tijela pronađena su u grmlju u ataru sela Moravica.

Utvrđeno je da su Đokići ubijeni mecima iz pištolja, a potom su njihova tijela zapaljena, pa bačena u grmlje, gdje su bila prekrivena granama i lišćem.

Goran je na Viberu kao profilnu fotografiju držao sliku sa svojom kćerkom Lidijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije