Đokići ubijeni iz različitog oružja: Da li je više ubica bilo?

0
Radiosarajevo.ba
Đokići ubijeni iz različitog oružja: Da li je više ubica bilo?
Foto: Mondo.rs / Ko je ubio porodicu Đokić?

Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i ćerka Lidija (25) likvidirani su iz dva oružja, na šta ukazuju prostrelne rane na njihovim tijelima. Zasad je pronađena samo jedna čahura, a ne isključuje se mogućnost da je bilo dvoje ili više ubica.

Prema nezvaničnim informacijama portala Nova.rs, Goran je usmrćen sa jednim hicem, dok su njegova supruga i kćerka sa dva.

Međutim, ono što je zanimljivo jeste da je na mjestu gde je spaljeno oružje pronađena samo jedna čahura, što bi moglo da govori u prilog tome da su ubice nakon izvršenog zločina pokupile čaure.

Četvrti Austrijski bal u Vijećnici: Više od 700 umjetnika širom Evrope dolazi u Sarajevo

Četvrti Austrijski bal u Vijećnici: Više od 700 umjetnika širom Evrope dolazi u Sarajevo

Istražitelji, prema nezvaničnim saznanjima sumnjaju i dalje da je glavni motiv likvidacije novac, ali se ne isključuje da je motiv i preljuba ili osveta. Ono što zbunjuje jeste činjenica da je Goran usmrćen sa jednim metkom, dok su članovi njegove porodice ubijeni sa dva.

Kako je Nova.rs već pisala, smrtonosni hici bili su oni koji su žrtvama ispaljeni u glavu.

„Način izvršenja djela govori o brutalnosti izvršioca. Goran je bio slabašnog zdravlja, mogao je lako da ga savlada i opljačka. O njegovoj supruzi i ćerki se ne može ni govoriti kao osobama koje bi bile u stanju da pruže otpor naoružanom napadaču.

To što im je pucao u glavu ukazuje, da nije želeo da ostavi ni najmanju mogućnost da prežive napad. Nažalost to ukazuje da je ubica verovatno neko iz njihovog okruženja, odnosno da su ga Đokići poznavali pa mu je namera bila da ih spreči da ga identifikuju“, naveo je sagovornik Nove koji je upoznat sa ovim slučajem.

Mada se još precizno ne zna gdje je porodica ubijena, ima osnova za sumnju da su lišeni života u vozilu.

„Čahura koja je pronađena pored spaljenog automobila, ukazuje na verovatnoću da je ispala izvršiocu kada ih je skupljao dok je uklanjao tragove zločina. Spaljivanje automobila je takođe izvršeno u nameri da se uklone tragovi ubistva.

Takođe, verovatnije je da ih je odmah ubio, nego da ih je žive vozio nekoliko kilometara do mesta likvidacije, jer je rizikovao da mu pruže otpor, da neko iskoči iz vozila, ili da na neki drugi način bude ometen u krvavoj nameri“ objasnio je izvor Nove.rs.

I pored intenzivne policijske potrage tokom koje je saslušan veći broj lica iz Aleksinca i okoline, za sada niko nije osumnjičen za zločin.

S obzirom na to da su tijela Đokića spaljena, a zatim bačena u jamu u zabitom dijelu sela Moravac, te da su kola sakrivena u šumi, desetak kilometara dalje na nepristupačnom mjestu, jasno je da je ubica neko ko dobro poznaje taj kraj.

Međutim, skoro je sasvim sigurno da je imao pomagače, jer je zločin dobro isplaniran. Goran je izvjesno vrijeme praćen, napadač je bio upoznat sa njegovom navikom da vikendom obilazi majku, a znao je ono što i čitav Aleksinac, da sa sobom uvek nosi veliku sumu novca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije