Svirepo ubistvo porodice Đokić. Ovo je dokaz koji je policiji sada najvažniji

0
Radiosarajevo.ba
Svirepo ubistvo porodice Đokić. Ovo je dokaz koji je policiji sada najvažniji
Foto: RAS Srbija / Svirepo ubistvo porodice Đokić

Goran, Gordana i njihova kćerka Lidija Đokić ubijeni su istog oružja.

Policijska istraga ubistva porodice Đokić iz Aleksinca trenutno je, kako saznaje Blic, usmjerena na pronalaženje oružja kojim je izvršeno trostruko ubistvo.

Svirepo ubistvo Đokića jedan je od težih slučajeva u Srbiji iz nekoliko razloga. Nestanak porodice je prijavljen dva dana nakon što se dogodio, a kod ovakvih zločina u istrazi su presudni upravo prvi trenuci. Situaciju jako otežava i to što su automobil i troje nesretnih ljudi zapaljeni i izgorjeli su do neprepoznatljivosti.

Christian Schmidt: Sačekati ishod sjednice Skupštine RS o izbornom zakonu

Christian Schmidt: Sačekati ishod sjednice Skupštine RS o izbornom zakonu

Policija je do sada razgovarala sa članovima uže i šire porodice u nekoliko navrata. Ispitano je i na desetine građana među kojima i mještani sela u kojem su Đokići boravili, ali i prijatelji i komšije ubijenih iz Aleksinca.

Blicov izvor iz istrage kaže da dokaza na licu mjesta gotovo da nema jer je prvenstveno vatra uništila sve. Otuda se češlja bukvalno svaki milimetar aleksinačkog kraja u potrazi za oružjem kojim je izvršeno ubistvo.

"Pretražuje se čitav kraj, sve počev od dijela gdje su pronađena tijela i automobil. Ubice u ovakvim slučajevima bace ili sakriju oružje", kaže izvor Blica.

Kada je riječ o ubici policija ostaje koncentrisana na Aleksinac i okolinu.

"Mjesto gdje je porodica spaljena je toliko zabačeno i nepristupačno da je isključena svaka mogućnost da je ubica iz nekog drugog kraja. Na taj teren koji se nije vidio ni iz helikoptera može da dođe samo neko ko zna svaki pedalj ovog kraja", kaže isti izvor.

O broju uključenih u zločin također nema jasnog dokaza. Prema dosadašnjoj istrazi vjeruje se da ih je bilo dvoje.

Utvrđeno je da su Đokići ubijeni hicima iz pištolja, a potom su njihova tijela zapaljena i pa bačena u šiblje, gdje su bila prekrivena granama, lišćem i daskama.

Podsjetimo, porodica Đokić, Goran, Gordana i Lidija, oteti su i brutalno ubijeni u nedjelju nešto poslije ponoći. Njihovi rođaci dva dana kasnije primijetili su da ih nema, da su im telefoni nedostupni i da im je porodična mjenjačnica zatvorena, a stan zaključan, te su njihov nestanak prijavili policiji.

Policija je u utorak krenula u opsežnu potragu za nestalom porodicom koja je trajala sve do subote ujutru kada je najprije, u ataru sela Tešica pronađen njihov zapaljen automobil, a onda, desetak kilometara dalje, na nepristupačnom terenu i ataru sela Moravac, odakle su Đokići kobne večeri krenuli, pronađena su njihova spaljena tijela.

Prvi rezultati obdukcije pokazali su da su Đokići ubijeni hicima iz pištolja i da su njihova tijela potom, u pokušaju da se svi dokazi unište - spaljena.

Prema nezvaničnim informacijama, Goran i Lidija su ubijeni sa po najmanje jednim hicem u glavu, dok je Gordana ubijena sa dva hica - u grudi i glavu.

Istraga ovog nezapamćenog zločina je u toku.

Porodica Đokić bit će sahranjena danas na lokalnom goblju u Moravcu. U Aleksincu je danas Dan žalosti.

Više o ovom stravičnom zločinu možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije