Detalj koji je razotkrio ubistvo Đokića: "Znamo ko bi mogao biti mozak zločina"

0
Radiosarajevo.ba
Detalj koji je razotkrio ubistvo Đokića: "Znamo ko bi mogao biti mozak zločina"
Foto: Arhiv/ SS, Blic / Porodica Đokić/ Mjesto gdje su tijela pronađena

Tijela Gorana, Gordane i Lidije Đokić nađena su analizom baznih stanica mobilne telefonije, pokazuju novi detalji istrage.

Inspektori su uz pomoć operatera, danonoćnom istragom i analizom, došli do lokacije na kojoj su posljednji put registrovani aparati oca i kćerke.

Na tom potezu su pripadnici policije pojačali "češljanje" terena i tako došli do ogromnog smetljišta i jame u kojoj su bila tijela Đokića, u ataru sela Moravac.

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

"Nekoliko sati ranije, 12 kilometara dalje, pronađen je izgoreli auto ove porodice i u njemu čaura. Otac, majka i ćerka ubijeni su sa po dva hica u grudi i glavu. Tela su potom posuta benzinom i zapaljena. Vatra je najviše oštetila telo devojke, što je dodatno otežalo obdukciju. Pucano je iz dva oružja, najverovatnije pištolja kalibra devet i 7,65 milimetara. Verujemo da je u zločinu učestvovalo više ljudi", navodi izvor iz istrage.

Prema nezvaničnim informacijama, porodica Đokić je najvjerovatnije oteta, a Goran je potom primoran da siđe sa asfaltnog puta i da nastavi da vozi po nasipu uz Južnu Moravu.

"Ceo događaj, od otmice pa do paljenja auta, odigrao se od 00:30 pa do 2:30 sati. Jedna od kamera je registrovala u blizini atara sela Tešice prolazak Đokićevog crnog Passat u 2:05. Prema nekoj rekonstrukciji, ubice su posle zločina nastavile kretanje i došle do sela Tešica. I tu ih je kamera snimila kada su prelazili most i sa druge strane Južne Morave, u gustom šipražju, zapalili automobil kako bi uklonili tragove", navodi sagovornik.

Zapaljeno vozilo porodice Đokić - undefined

Foto: Branko Janačković/ Blic: Zapaljeno vozilo porodice Đokić

Nedvosmisleno je utvrđeno da su Đokići ubijeni na jednoj lokaciji, a potom su tijela donesena do smetljišta i zapaljena. Ne isključuje se mogućnost da su ubijeni i u vozilu.

"Postoji nekoliko tragova na kojima se radi. Krug se polako steže. Imamo indicija i određena saznanja ko bi mogao da bude 'mozak' zločina, a i ko je ostatak 'ekipe' koja je sprovela u delo krvavi plan. Tiper je napustio zemlju, ali to ne znači da će izbeći odgovornost", ističe izvor iz istrage.

Dok sa jedne strane traje istraga ubistva, tijela Đokića dopremljena su u kuću Goranovih roditelja u selu Moravac. Tamo se okupila brojna rodbina koja je u suzama pričala da ne može da vjeruje kakva tragedija je snašla tu porodicu.

Ožalošćena rodica Verica Đokić rekla je da je u utorak trebalo da preuzmu tijela, ali je to odloženo da bi se upotpunila obdukcija. Ona kaže da joj je najteže kada pomisli da su samo nekoliko sati prije zločina bezbrižno sjedeli u njenoj kući i pričali do kasno u noć.

"Kad pomislim da nam je to bio poslednji put da smo ih videli. Gordana i ja smo sedele na krevetu i pričale, a ostali su bili u gornjoj kući. Kada je videla da je već ponoć, rekla mi je: 'Deverična, tebe čeka posao sutra, a vidi koliko je sati. Krećemo mi polako'", zastaje Verica.

Zapaljeno vozilo porodice Đokić - undefined

Foto: Branko Janačković/ Blic: Zapaljeno vozilo porodice Đokić

Komšije, koje su i u utorak dolazile u kuću Goranove majke Stojanke da izjave saučešće, kažu da je to što se dogodilo Đokićima zaista strašno.

"Od pre dva dana, ovde i da neko nešto zna, ne sme da kaže. Naplašio se narod. Snimke kamera, koje su radile u selu, uzela je policija", navode u Đokićevom komšiluku i dodaju da Goranova majka, od kada se dogodio zločin, leži u krevetu potpuno skrhana, piše Mondo.

Podsetimo, porodica Đokić, Goran, Gordana i Lidija, bit će sahranjeni u četvrtak u 13 sati na groblju u Žitkovcu, potvrdio je Novica Aritonović, Gordanin brat.

"Sahrana će biti u 13 časova. Tela će prenoćiti u Moravcu, kod Goranove majke, ispratićemo ih kako dolikuje", rekao je vidno potreseni Aritonović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije