Imamović pušten na slobodu nakon što je psovao jer je umjesto Tuzle sletio u Beograd

8
Radiosarajevo.ba
Imamović pušten na slobodu nakon što je psovao jer je umjesto Tuzle sletio u Beograd
FOTO: Screenshot / Psovao i vrijeđao jer je umjesto u Tuzlu sletio u Beograd

Sulejman Imamović (58), državljanin Danske, porijeklom iz BiH koji je verbalno vrijeđao i prijetio zbog vanrednog slijetanja aviona na beogradski aerodrom Nikola Tesla, poslije pritvora od 48 sati, po nalogu tužioca, pušten je na slobodu.

"Dana 29.12.2021. godine, nakon događaja u avionu avio kompanije Wizz Air, na relaciji Bilund (Danska) - Tuzla (BiH), koji je prinudno sletio na beogradski aerodrom, po odobrenju zamjenika Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, stranom državljaninu I.S., određeno je zadržavanje do 48 sati.

Isti je danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, na okolnosti izvršenja krivičnih djela rasna i druga diskriminacija i ugrožavanje bezbjednosti vazdušnog ili pomorskog saobraćaja ili nepokretne platforme.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Nakon saslušanja, prema osumnjičenom je ukinuto zadržavanje i u skladu sa pravilima međunarodne pravne pomoći, predmet će biti ustupljen Kraljevini Danskoj na dalje postupanje, a imajući u vidu da se radi o licu koje je danski državljanin i da se na taj način obezbjeđuje poštovanje načela cjelishodnosti i ekonomičnosti postupka", saopćeno je iz Višeg javnog tužilaštva za Blic.

Podsjetimo, avion mađarske avio-kompanije koji je letio na relaciji Bilund -Tuzla u četvrtak, oko ponoći, vanredno je sletio na Aerodrom Nikola Tesla zbog loših meteo uslova u Tuzli.

Na istom letu u avionu došlo je do verbalnog vrijeđanja i prijetnji od strane državljanina Danske Sulejmana Imamovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije