Ko je muškarac koji je psovao i vrijeđao jer je umjesto Tuzle sletio u Beograd

39
Radiosarajevo.ba
Ko je muškarac koji je psovao i vrijeđao jer je umjesto Tuzle sletio u Beograd
FOTO: Screenshot / Psovao i vrijeđao jer je umjesto u Tuzlu sletio u Beograd

Ažuriran tekst u 15.09 sati. U međuvremenu, postupajući tužilac je, nakon konsultacija s Tužilaštvom, odlučio podnijeti krivičnu prijavu protiv Sulejmana Imamovića. 

Muškarac koji je napravio dramu u avionu zbog vanrednog slijetanja na aerodrom u Beogradu identifikovan je kao državljaninu Danske Sulejman Imamović (58) i njemu je zbog pomenutog incidenta određeno zadržavanje do 24 sata po Zakonu o prekršajima.

Osumnjičenog je privela granična policija na aerodromu Nikola Tesla, obavješten je dežurni tužilac koji se prvo izjasnio da nema elemenata krivičnog djela, ali poslije dodatnih konsultacija sa Tužilaštvom, podnijete su krivične prijave za krivična djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, kao i ugrožavanje bezbijednosti vazdušnog prostora.

EUROPOL otkrio više detalja: "Kako je u BiH srušen najuži krug pomagača globalnog kralja droge"

EUROPOL otkrio više detalja: "Kako je u BiH srušen najuži krug pomagača globalnog kralja droge"

Imamoviću je određeno zadržavanje po Zakonu o prekršajima do 24 sata, nakon čega će biti predat sudiji za prekršaje. Naknadno će biti saslušan i na okolnosti vezane za krivičnu prijavu, piše Blic

Podsjetimo, avion mađarske avio-kompanije koji je letio na relaciji Bilund -Tuzla sinoć, oko ponoći, vanredno je sletio na Aerodrom Nikola Tesla zbog loših meteo uslova u Tuzli.

Na istom letu u avionu došlo je do verbalnog vrijeđanja i prijetnji od strane državljanina Danske Sulejmana Imamovića.

"J...m vam gospodsku srpsku majku, j...m Vam mater u usta srpska, j...m Vam mater balijsku što me vodite u Srbiju, srušiću avion ubiću sebe i ženu", vikao je Imamović.

Video pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (39)

/ Povezano

/ Najnovije