Stručnjak mnoge nasmijao: Koronavirus najmanji u historiji, postoji samo na Facebooku

Radiosarajevo.ba
Stručnjak mnoge nasmijao: Koronavirus najmanji u historiji, postoji samo na Facebooku
Foto: Pink / Branimir Nestorović

Zaraženih: 82.446

Umrlih: 2.808

Oporavljenih: 33.212

Načelnik pulmologije i alergologije u Srbiji prof. dr. Branimir Nestorović je mnoge nasmijao svojim komentarom o koronavirusu ili COVID-19.

"Ne mogu vjerovati da se narod koji je preživio sankcije, granatiranje i svakojako maltretiranje uplašio najmanjeg virusa u historiji. Taj virus postoji samo na Facebooku", poručio je ovaj stručnjak na konferenciji za novinare.

Kako je kazao, sve postalo besmisleno. Podsjetio je na epidemiju gripe kada su postojali, kako je rekao, izuzetno teški slučajevi.

"Imamo djevojčicu koja je ostala paralizirana poslije gripe, mišići su joj bili uništeni skroz. Imali smo ekstra teške upale pluća... To nikome nije bilo interesantno i sad odjednom neki koronavirus", dodao je.

Tvrdi da je virus sve slabiji i da je, kako je ocijenio, općenito slab.

"Inače žene imaju blage oblike ovog virusa, štiti ih estrogen. Prema tome, vi slobodno idite u šoping u Italiju, čujem da će biti popusti jer niko neće ići tamo. Šalim se, ali zaista sam bio zatečen kad je počela sva ta priča. Koronavirus je najslabiji, kada se uporedi sa SARS-om ili MERS-om", istakao je Nestorović.

Zatvaranje granica i obustavu letova je nazvao potpunom besmislicom.

Prisustvo koronavirusa je potvrđeno i u Srbiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije