Šta krije misteriozna Splićanka kontradiktornim izjavama o Mateju

1
Radiosarajevo.ba
Šta krije misteriozna Splićanka kontradiktornim izjavama o Mateju
Foto: Društvene mreže / Potraga za Matejem Perišem

Potraga za Splićaninom Matejem Perišem (27), koja danima traje u Beogradu i okolini, dobila je novi obrt saznanjem da se mladić posljednji put čuo sa drugaricom iz Splita koja boravi u Beogradu, a svjetlo sumnje na ovu djevojku palo je zbog kontradiktornih izjava koje je davala – najprije da se čula sa njim dok je bio u „Gotiku“, a zatim da je u trenutku kada je zvao iz kluba spavala.

Utvrđeno je da je Periš posljednji telefonski razgovor vodio s prijateljicom, a policija vjeruje kako bi njen iskaz mogao biti ključan u rasvjetljavanju njegovog nestanka o kojem se još uvijek premalo zna.

Policija je uspjela da rekonstruiše Periševo kretanje u noći između 30. i 31. decembra, kada je poslhednji put viđen u klubu „Gotik“ u Beton hali, i utvrdila da je njegov posljednji kontakt bila devojka iz Splita.

Počela sjednica Vlade FBiH: Hoće li Ismet Gavrankapetanović biti imenovan za direktora KCUS-a?

Počela sjednica Vlade FBiH: Hoće li Ismet Gavrankapetanović biti imenovan za direktora KCUS-a?

Riječ je o sestri Periševog prijatelja koja je inače i vlasnica kompanije za nautički turizam i ljeti organizuje krstarenja po Jadranu.

Na jednom od njenih plovila radio je i Periš kao skiper, a kobne večeri Matej je na Instagramu video da je i ona u Beogradu te je kontaktirao.

Ovu informaciju potvrdili su i Periševi drugovi.

Međutim, Splićanka i Periš su se čuli još jednom, dok je on bio u „Gotiku“.

Prijatelji ovu informaciju nisu mogli sa sigurnošću da potvrde, a izvori hrvatskih listova ispričali su da, koliko je poznato, htio je da se njegova i njena ekipa zajedno nastave da se druže te da ih ona uputi u noćni život Beograda jer tamo poznaje jako mnogo ljudi i često je odlazila u Srbiju u noćne izlaske, piše Nova.rs.

Nenad Periš, Metjev otac koji se i dalje nalazi u Beogradu čekajući bilo kakvu informaciju o svom sinu, potvrdio je da je razgovarao sa ovom djevojkom, rekavši da mu je ispričala kako se sa Matejem nije čula u vrijeme dok je još bio u klubu, jer je spavala, te da je vidjela propušteni poziv kasnije. Druge informacije međutim govore da se Splićanka javila na telefon, ali da ga nije čula od glasne muzike u klubu.

Ove kontradiktorne izjave produbile su sumnje koje se roje od samog nestanka mladića jer u javnosti ne postoji dovoljno jasnih informacija čime se ostavlja prostor za spekulacije i pretpostavke.

Ukoliko se vratimo nekoliko dana unazad, kada je otkriveno da postoji mogućnost da Periš nije besciljno trčao ulicama oko Beton hale, već da se njegova ruta poklapa sa onom koju nudi Googleova navigacija preko interneta, nameće se zaključak da mu je možda upravo ona, ili neko sa kim je ugovorila Perišev sastanak, poslala Perišu lokaciju kod restorana „Savanova“, koja mu je bila odredište.

Periševo trčanje koje su zabilježile sigurnosne kamere u javnosti objašnjeno je kao posljedica uzimanja narkotika, a ta priča potvrđena je i od strane policijskog sindikata, kada je rečeno da su tragovi narkotika pronađeni i u kombiju kojim je Periševa ekipa doputovala u Beograd.

Ova informacija izazvala je burne reakcije, Periševi prijatelji su se iščuđavali, a samo je Splićanka potvrdila da povremeno uzima narkotike jer je veoma ambiciozan i to mu je bio način da postigne sve što je zacrtao, između ostalog radeći i kao skiper na brodovima. Budući da je Splićanka znala više informacija o Periševim navikama, pretpostavlja se da bi mogla dati značajne informacije policiji.

Kako su srbijanski mediji prenijeli, riječ je o izuzetno atraktivnoj devojci koja je završila srednju privatnu gimnaziju u Splitu i privatni fakultet u Zagrebu. Vlasnica je kompanije koja se bavi nautičkim turizmom u Podstrani nadomak Splita i plovila kojim ljeti za turiste organizuje izlete po Jadranu. Važno je naglasiti da se Splićanka nalazila u Beogradu nekoliko dana prije Periševog dolaska, gdje je i inače redovna jer uživa u noćnom životu.

Obrisala je profile na društvenim mrežama i svoje fotografije, a prema onome što se moglo vidjeti radi se o djevojci koja uživa u hedonističkom stilu života i luksuzu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije