Nastavlja se potraga za Matejem: Sudski vještak o signalu mobitela

1
Radiosarajevo.ba
Nastavlja se potraga za Matejem: Sudski vještak o signalu mobitela
Print Screen / Nastavlja se potraga za Matejem

U Beogradu 17. dan traje potraga za 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišem, kojem se u noći s 30. na 31. decembra prošle godine, nakon izlaska iz kluba Gotik, izgubio svaki trag.

Splićanin Matej Periš nestao je u noći s 30. na 31. prosinca 2021. u Beogradu. U petak, 14. siječnja 2022. potraga je proširena je i na obalu Dunava nizvodno od Beograda.

U Splitu je policija ponovno razgovarala s njegovim prijateljima, a ocu se u potrazi u petak priključio i vrh srpske policije, piše Dnevnik.hr.

Izabrana glavna tužiteljica Tužilaštva KS: Evo o kome je riječ

Izabrana glavna tužiteljica Tužilaštva KS: Evo o kome je riječ

Policija je rekonstruirala video snimke s nadzornih kamera, prate se svi raspoloživi tragovi.

Matejeva oca Nenada Periša, policija je obavijestila da je Matejev posljednji poziv bio upućen sestri njegova prijatelja. "Matej je nju posljednju nazvao. Koliko znam, tada mu se nije javila. Mislim da je spavala u vrijeme poziva i nije čula telefon", dodao je.

Kazao je i koja je posljednja poruka koju je dobio od sina. "Tata, ulazimo u Srbiju'. Više ništa nisam dobio od njega. Za njega mogu samo reći da ga u životu nisam vidio pijanog, a kamoli pod utjecajem nekih supstanci", kazao je Nenad Periš.

Sudski vještak za telekomunikacije Đuro Lubura za Dnevnik Nove TV kazao je kako - ako se vremena hvatanja signala podudaraju sa prolaskom plutajućeg objekta Savom - onda je logično zaključiti da je mobitel bio ili na tom objektu, ili pri njemu. Uz pomoć podataka iz baznih stanica, jako dobro se može rekonstruirati put kretanja, kazao je Lubura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije