Nenad Periš o djevojci koju je Matej zvao kobne noći: "Sreo sam je u Beogradu"

1
Radiosarajevo.ba
Nenad Periš o djevojci koju je Matej zvao kobne noći: "Sreo sam je u Beogradu"
Foto: Informer / Nenad i dalje traga za Matejem Perišem

Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša iz Hrvatske, na 15. dan potrage sastao se s ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom, čelnim ljudima srbijanske policije, direktorom te žandarmerije Vladimirom Rebićem, načelnikom beogradske policije Veselinom Milićem, njegovim zamjenikom, načelnikom krim policije te su svi zajedno plovilom žandarmerije obišli i područje oko Velikog ratnog otoka.

Osim s čelnim ljudima srbijanskog MUP-a, Nenad Periš razgovarao je i s roniocima koji učestvuju u potrazi za njegovim nestalim sinom i dobio je uvjeravanja kako će se potraga nastaviti jednakim intenzitetom.

Nakon što se pojavila informacija da je Matej posljednji put komunicirao sa svojom prijateljicom, inače Splićankom (podaci poznati redakciji) koja je u noći kad je nestao također bila u Beogradu, Nenad Periš je za Jutarnji.hr rekao:

Naida Hota-Muminović: Znam da su mnogi u strahu da će možda doći u nemilost nasilnog sindikaliste

Naida Hota-Muminović: Znam da su mnogi u strahu da će možda doći u nemilost nasilnog sindikaliste

Propušten poziv

"Ona mi je rekla da ju je te večeri Matej pokušao stupiti s njom u kontakt, jer je vidjela da ima propušten poziv. Naime, ja sam nju sreo na ulici ispred sjedišta beogradske policije prije desetak dana. Bio je to slučajan susret i ona mi je tada kratko rekla da se ona i Matej nisu čuli, ali da je imala njegov propušten poziv. Ali, to je bilo prije 23 sata kada je on bio spojen na WiFI mrežu i kad je bila zabilježena njegova zadnja aktivnost na WhatsAppu", rekao je Nenad Periš.

Djevojka, koja je također radila na organizaciji izleta, dugo poznaje Mateja, kao i njezin brat, koji inače nije bio dio Matejeva društva s kojim je bio u Beogradu. vjerojatno je Matej, s obzirom na to da je ona bila u Beogradu, pokušao stupiti s njom u kontakt, pretpostavlja Nenad Periš.

Uvjeti potrage

Kad je riječ o uvjetima potrage, kaže kako se osim priobalnog dijela Velikog ratnog otoka, koji je na suprotnoj strani obale na kojoj je ispod tvrđave Kalemegdan na Savskoj promenadi smještena tzv "Beton hala" s restoranima i noćnim klubovima, pretražuje i obalni dio i područje samog otoka. Zasad bez rezultata, a Nenad Periš kaže da ima brojnih naplavina drveća, što otežava potragu.

Međutim, vrijeme je nešto toplije i to bi možda u narednim danima moglo ići u prilog policijskim i žandarmerijskim snagama koje učestvuju u potrazi. Osim na području ušća Save u Dunav, Velikog ratnog otoka, potraga je usmjerena i nizvodno Dunavom, a za Matejem Perišem tragaju i susjedne policijske uprave. Posredstvom Interpola obaviještene su i susjedne države u vodotoku Dunava.

Evo je šta je ispričao otac nestalog mladića

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije