Je li djevojka koju je Matej zvao ključ nestanka: Vidio je objavu na Instagramu

0
Radiosarajevo.ba
Je li djevojka koju je Matej zvao ključ nestanka: Vidio je objavu na Instagramu
Foto: Vecernji.hr / Nestali Matej Periš...

Iz srbijanskog MUP-a sinoć je procurila informacija da inspektori s hrvatskim kolegama istražuju što je nestali Splićanin Matej Periš (27) rekao sestri svojeg prijatelja u noći nestanka, o čemu smo sinoć pisali.

Naime, utvrđeno je kako je Matej posljednji telefonski razgovor vodio s prijateljicom, koju je nazvao neposredno prije nego je izašao iz Gotika i od tada se ne zna šta se s njim dogodilo.

Policija vjeruje kako bi njen iskaz mogao biti ključan u rasvjetljavanju njegovog nestanka. Ona je inače sestra njegovog prijatelja i policija će je uskoro opet detaljno ispitati.

Vozač autobusa u Njemačkoj pod istragom: U prevrtanju poginulo četvero ljudi, brojni povrijeđeni

Vozač autobusa u Njemačkoj pod istragom: U prevrtanju poginulo četvero ljudi, brojni povrijeđeni

Kako piše Večernji list, ona se još uvijek nalazi u Beogradu.

Taj Matejev prijatelj nije bio na novogodišnjem provodu u Beogradu, ali bila je njegova sestra i njen dolazak u Srbiju nije bio povezan s Matejem i njegovom ekipom.

Izvor upućen u istragu otkrio je Večernjem detalje oko tog telefonskog razgovora Mateja i njegove prijateljice.

"Matej i društvo prije izlaska u Gotik bili su na večeri u jednom restoranu. Na Instagramu su vidjeli da njihova poznanica objavljuje fotografije iz Beograda zbog čega joj se Matej javio porukom i zatim ju je nazvao. To je bilo oko 22 sata, a prepisku tog razgovora poslala je čak prije nekoliko dana i njegovim prijateljima kao dokaz da su to jedine informacije s kojima ona raspolaže. Koliko je poznato, htio je da se njegova i njezina ekipa zajedno nastave družiti te da ih ona uputi u noćni život Beograda jer tamo poznaje jako mnogo ljudi i često je odlazila u Srbiju u noćne izlaske", rekao je izvor.

Podsjetimo, srbijanski mediji su jučer objavili dio njenog iskaza u kojem stoji kako je Matej zvao kasnije iz Gotika, ali da ga nije razumjela zbog buke u klubu.

Ako je vjerovati tim informacijama, iz njih proizlazi da su se Matej i ona čuli najmanje dva puta u razdoblju od nekoliko sati. Prvo iz restorana, a zatim i iz Gotika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije