Srbi na biralištima, haos je već počeo: Napadnuta članica izborne komisije

2
Radiosarajevo.ba
Srbi na biralištima, haos je već počeo: Napadnuta članica izborne komisije
FOTO: AA / Izbori u Srbiji

U Ruskom Krsturu, opština Kula u Srbiji, na biračkom mjestu 34 je napadnuta članica lokalne izborne komisije (LIK) ispred koalicije Srbija protiv nasilja, saopšteno je iz te liste.

U okviru redovnih aktivnosti članica LIK-a, ustanovila je da lica sa lažnim akreditacija na biračkom mjestu vode paralelnu evidenciju izašlih birača. Nakon što je od njih zatražila da se legitimišu i objasne šta rade, treća osoba je fizički nasrnula, udarila članicu LIK-a i otela joj mobilni telefon, navodi se u saopštenju.

Osobe sa lažnim akreditacijama i paralelnom evidencijom predstavile su se kao posmatrači IPSOS-a i dodali da su 'obuku prošli u Areni'.

Objavljeni zabrinjavajući podaci: U BiH sve više blokiranih računa poslovnih subjekata

Objavljeni zabrinjavajući podaci: U BiH sve više blokiranih računa poslovnih subjekata

Članovi mobilnog tima liste Srbija protiv nasilja su na terenu i čekaju policiju, dodaje se u saopštenju.

Podsjetimo, sinoć je, nakon sastanka kontrolora na Zvezdari u Beogradu, napadnuta i povrijeđena žena koja je trebalo danas da bude predstavnica stalnog sastava biračkog odbora ispred koalicije Srbija protiv nasilja.

Republikčka izborna komisija (RIK) demantovala je da je do bilo kakvog fizičkog napada došlo u Ruskom Krsturu.

"Naime, došlo je do verbalnog sukoba usljed nesporazuma između članova biračkog odbora i članice Lokalne izborne komisije, koji se desio van biračkog mjesta", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik RIK-a Vladimir Dimitrijević.

Dodaje se da je o tom incidentu, u skladu sa zakonom, obaviještena Policijska uprava Sombor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije