Slučaj u Hrvatskoj: Žena nestala 2011., policija otkrila da je ubijena, bačena u bunar i zatrpana

0
Radiosarajevo.ba
Slučaj u Hrvatskoj: Žena nestala 2011., policija otkrila da je ubijena, bačena u bunar i zatrpana
Foto: Arhiv / Ilustracija

Hapšenjem 63-godišnjaka pod sumnjom da je na zasad neutvrđeni način te s ciljem da joj prisvoji stan ubio tada 76-godišnju penzionerku Slavojku Senišin koja je u jesen 2011. pod nerazjašnjenim okolnostima nestala na Trešnjevci u Hrvatskoj, tamošnja policija je nakon višegodišnje istrage razriješila taj slučaj.

Radi se o slučaju Slavojke Senišin, koja je nestala 24. oktobra 2011. godine. U trenutku nestanka imala je 76 godina. Iza ubistva stoji najvjerojatnije koristoljublje, a policija je rasvijetlila cijeli slučaj.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u saradnji s policijski službenicima Uprave kriminalističke policije, Službe općeg kriminaliteta te u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela - teško ubistvo, krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja na štetu državljanke Republike Hrvatske", piše policija u saopćenju.

Naoružajte se strpljenjem: Nesreća na Stupu, velike gužve u saobraćaju

Naoružajte se strpljenjem: Nesreća na Stupu, velike gužve u saobraćaju

Tijelo zamotao u tepih

Otkriveni detalji o tragičnoj smrti vojnika u Hrvatskoj

Otkriveni detalji o tragičnoj smrti vojnika u Hrvatskoj

U saopćenju se dodaje da se sumnja da je zasad neutvrđenog dana, u razdoblju od 12. oktobra do 5. novembra 2011. godine, na zasad tačno neutvrđen način, iz koristoljublja, a s ciljem protupravnog prisvajanja nekretnine odnosno stana oštećene, najvjerojatnije na adresi stanovanja, usmrtio oštećenu osobu posebno ranjivu zbog njezine dobi.

"Potom je tijelo zamotao u tepih te ga prevezao na adresu na širem području Zagrebačke županije gdje posjeduje vikend kuću. Zamotano tijelo bacio je u bunar koji se nalazio u dvorištu vikend kuće, bunar zatrpao građevinskim otpadom i zemljom, a okno bunara maknuo i premjestio ispred vikend kuće, kako bi prikrio mjesto gdje se nalazio bunar", dodaje se u saopćenju.

Policija navodi da, budući da prvobitno nisu postojala saznanja da je oštećena žrtva krivičnog djela, članovi porodice su 2011. godine prijavili njezin nestanak, dok provedenim kriminalističkim istraživanjem nije utvrđeno gdje se oštećena nalazi.

Pretraga imanja

"Nakon pet godina od prijave nestanka, osumnjičeni je s ciljem protupravnog prisvajanja stana oštećene, krivotvorio i ovjerio dokumentaciju o kupnji stana, a s kojom je prisvojio nekretninu oštećene u zajedničkoj stambenoj zgradi. Tokom provođenja sveobuhvatnog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su u protekle dvije godine došli do novih saznanja da se osumnjičeni 63-godišnjak može dovesti u vezu kao mogući počinitelj navedenih krivičnih djela, nakon čega su nastavili sa započetim intenzivnim kriminalističkim istraživanjem", objašnjava se i dodaje:

"Temeljem tako prikupljenih saznanja, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke nabavili su nalog Županijskog suda u Zagrebu za pretragu imanja osumnjičenog koje se nalazi na širem području Zagrebačke županije. U saradnji s pripadnicima MORH-a prekopano je dvorište te je pronađen bunar koji je osumnjičeni ranije zatrpao, kako bi prikrio mjesto gdje je bacio tijelo oštećene. Unazad dva dana provedeno je iskapanje bunara, gdje je jučer, 22. septembra, na dubini od sedam metara, pronađeno tijelo za koje se sumnja da je tijelo oštećene. Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu tijelo je ekshumirano i prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci su predali osumnjičenog 63-godišnjaka pritvorskom nadzorniku dok su krivičnu prijavu podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu", dodaje se na kraju, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije