Objavljeni rezultati uviđaja stravične željezničke nesreće u Hrvatskoj

0
Fena
Objavljeni rezultati uviđaja stravične željezničke nesreće u Hrvatskoj
Foto: Fena / Agencije / Nesreća se dogodila 9. septembra

Policijska uprava sisačko-moslavačka saopćila je rezultate uviđaja i kriminalističkih istraživanja teške željezničke nesreće kod Rajića i napomenula da se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Iz za sada nepotvrđenih razloga putnički voz je naletio na zadnji dio teretnog voza koji je bio zaustavljen zbog mogućeg kvara, u petak, 9. septembra, oko 21.30 sati, na području Novske u blizini mjesta Rajić.

U željezničkoj nesreći smrtno su stradale tri osobe, starosti 17, 52 i 60 godina, dok je povrijeđeno 11 putnika koji su putovali putničkim vozom, a isto tako ijekarska pomoć je pružena i strojovođi teretnog voza. Dvije osobe su teže povrijeđene, a devet lakše.

ViK objavio spisak: Mogući prekidi u vodosnabdijevanju u ovim sarajevskim ulicama

ViK objavio spisak: Mogući prekidi u vodosnabdijevanju u ovim sarajevskim ulicama

Strašan epilog nesreće u Hrvatskoj: U sudaru vozova poginule tri osobe

Strašan epilog nesreće u Hrvatskoj: U sudaru vozova poginule tri osobe

Povrijeđenima je ljekarska pomoć pružena u Općoj bolnici Nova Gradiška, Općoj bolnici Slavonski Brod i Općoj županijskoj bolnici Pakrac.

Među putnicima u putničkom vozu nalazilo se i osam državljana Irana, za koje je utvrđeno da su 9. septembra nezakonito ušli u Hrvatsku na području Slavonskog Broda, prenosi Hina.

Nakon provedenog upravnog postupka sukladno Zakonu o Schengenskim granicama i Zakonu o strancima izdana su im rješenja o povratku s rokom napuštanja Europskog privrednog prostora u roku od sedam dana. Rješenja su im izdana prije željezničke nesreće.

Uviđajem je rukovodila županijska državna odvjetnica u Sisku uz stručnu pomoć predstavnika Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom saobraćaju, stručnih osoba hrvatskih željeznica, kao i uz saradnju policijskih službenika.

U nastavku uviđaja na mjestu željezničke nesreće od odgovornih osoba Hrvatskih željeznica pristupilo se micanju i odvoženju dijela teretnog voza na kojem nisu nastala oštećenja kao i angažiranja dizalica zbog podizanja uništenih vagona zbog omogućavanja daljnjeg vršenja uviđaja ali i osiguranja prohodnosti pruge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije