Samo na Balkanu: Vozio više od 100 km/h od dozvoljene brzine. Sada postaje šef Policije

1
Radiosarajevo.ba
Samo na Balkanu: Vozio više od 100 km/h od dozvoljene brzine. Sada postaje šef Policije
Foto: emerging-europe.com / Mito / Ilustracija

Ime Josipa Ćelića dobro je poznato u hrvatskim policijskim krugovima kao dobrog i cijenjenog stručnjaka. Na loš glas došao je nakon jurnjave automobilom od 166 km/h. Sud ga je oslobodio jer je navodno bio na tajnom zadatku.

Savjetnik ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, Josip Ćelić, vodit će Policijsku akademiju. Odluku su za hrvatske medije potvrdili iz MUP-a.

Mjesto načelnika te važne institucije tek treba preuzeti. Da je tako, jasno je i po njihovim stranicama gdje je kao načelnica i dalje navedena Davorka Martinjak.

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Inače, Ćelić je u fokus javnosti došao kad je 12. marta 2019. u Briševu kraj Zadra vozio 111 kilometara iznad ograničenja, odnosno 166 km/h. Snimila ga je kamera presretača no bio je na službenom zadatku tokom radnog vremena. Zato ga je i sud pravomoćno oslobodio svake odgovornosti.

"Tog dana operativna veza mi je javila da će se na području Zadarske županije izvršiti kupoprodaja ilegalnog oružja, odnosno oružja koje potječe iz kaznenih djela. Isključivo iz tog razloga morao sam u tačno određeno vrijeme i doći na odredište i prepoznati oružje", rekao je Ćelić na suđenju.

Ćelić je i ranije vodio bitku s unutarnjom kontrolom kad su ga prozivali zbog posjedovanja brojnih nekretnina koje nije mogao steći radom u policiji. Pisalo se kako posjeduje penthouse u elitnoj zagrebačkoj četvrti, dva stana u Zagrebu, stan u Sesvetama, dvokatnicu u Karlovcu, kuću na Viru, građevinske parcele itd. Svoje bogatstvo, navodno, stekao je zbog imućnih roditelja.

Inače, sama akademija je u fokus javnosti dospjela zbog loših stvari, a to je istraga zbog sada penzionisanog načelnika Dubravka Novaka.

Ulovili su ga u aferi kad je HDZ-ovu Josipu Rimac tražio pomoć oko državnog ispita za svog kandidata. Njegovo priznanje uvršteno je i u samu optužnicu što je postalo prevelik teret za policajca, prenose 24sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije