Dogovorena saradnja za suprostavljanje korupciji u sarajevskim porodilištima

4
Radiosarajevo.ba
Dogovorena saradnja za suprostavljanje korupciji u sarajevskim porodilištima
Foto: Tužilaštvo KS-a / Procesuiranje pojedinačnih koruptivnih radnji u porodilištima

Na inicijativu Tužilaštva Kantona Sarajeva održan je sastanak sa predsjednicom Udruženja „Baby Steps“ Amilom Tatarević.

Tema sastanka je bila procesuiranje pojedinačnih koruptivnih radnji u porodilištima, čime bi se kroz davanje primjera ostalima djelovalo na smanjenje korupcije.

Prezentirani su nalazi, rezultati rada i preporuke iz publikacije Udruženja vezano za borbu protiv korupcije u porodilištima.

EUFOR uputio važnu poruku političarima u BiH

EUFOR uputio važnu poruku političarima u BiH

Na sastanku je dogovorena praktična saradnja između Udruženja i Tužilaštva KS s ciljem preveniranja i efikasnijeg suprostavljanja u konkretnim slučajevima korupcije u sarajevskim porodilištima.

"Tužilaštvo KS i Udruženje 'Baby Steps' su opredijeljeni da zajedničkim snagama i svako u svom domenu djelovanja, daju svoj doprinos u generalnoj prevenciji u smislu potrebe mijenjanja postojećeg mentaliteta društvene prihvatljivosti davanja i uzimanja mita prije, tokom i poslije porođaja.

Tužilaštvo je izrazilo opredjeljenost za proaktivan pristup u radu na konkretnom spriječavanju, procesuiranju i kažnjavanju počinilaca ove vrste koruptivnih krivičnih djela", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije