Sabor Hrvatske: Muslimani ako nam birate predstavnika dajte nam Konakovića

14
Radiosarajevo.ba
Sabor Hrvatske: Muslimani ako nam birate predstavnika dajte nam Konakovića
PrtScr / Hrvatski sabor

Ante Prkačin, zastupnik ispred Domovinskog pokreta Miroslava Škore u Saboru Republike Hrvatske na današnjem zajedanju imao je vrlo oštre istupe kada je u pitanju BiH, Željko Komšić i izbori u našoj zemlji.

Govorio je on "non-paperu" i Bosne i Hercegovine i poručio kako mu je izbor Željka Komšića u Predsjedništvo BiH "ogadio Bosnu i Hercegovinu".

Prkačin je kazao da mu BiH nije država ravnopravnih naroda.

"Ovakvom politikom BiH nema šanse, nema perspektive, nema ni smisla. Mudri Haris Silajdžić je upozoravao prije 15 godina Bošnjake, ali ne slušaju oni pametne ljude. Rekao je, ostavite se Komšića, ostavite mogućnost Hrvatima da izaberu predstavnika, jer će se Hrvatima zgaditi BiH. Meni se BiH počela gaditi nakon Željka Komšića.

Gospodo muslimani, ako ste Hrvatima izabrali predstavnika, pa dajte nam onog Konakovića. On je musliman, al' nije važno, malo ga pohrvatite, momčina je, ovako visok i stasit k'o Nino...", rekao je za govornicom Prkačin, a ubrzo je sjednica Sabora i okončana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije