Rat meteorologa u programu uživo: ‘Izvoli sjedni ti, prevarantu! Sjedni tu. Ovo ste mi namjestili‘

3
Radiosarajevo.ba
Rat meteorologa u programu uživo: ‘Izvoli sjedni ti, prevarantu! Sjedni tu. Ovo ste mi namjestili‘
Foto: Printscreen / Rat meteorologa u Srbiji u programu uživo

Sukob između školovanih srbijanskih meteorologa i entuzijasta nastavio se u subotu, 13. januara, kada su se penzionisani meteorolog Hidrometeorološkog zavoda Srbije Nedeljko Todorović i meteorolog amater Ivan Ristić u studiju televijske stanice Informer TV nakratko susreli i posvađali, javlja Blic.

Todorović je u programu rekao da "lažnim meteorolozima ne želi davati na značaju", već da želi razgovarati o vremenu.

"Javnost je čula da oni nisu stručni ljudi za poslove meteorologije i o toj temi više ne želim govoriti. Možemo pričati o prognozi", rekao je Todorović.

Vlada Portugala odbija pokrenuti proces isplate odštete za zločine transatlantskog ropstva

Vlada Portugala odbija pokrenuti proces isplate odštete za zločine transatlantskog ropstva

U tom je trenutku u studio ušao Ristić, što je naljutilo Todorovića, koji je demonstrativno iskočio iz stolice i krenuo prema izlazu iz studija.

"Izvinjavam se, odmah ću izaći! Istog trena izlazim, izvoli sjedni ti, prevarantu! Sjedni tu", rekao je Todorović dok je izlazio iz studija.

Poznati meteorolozi iz Srbije dobili krivične prijave: 'Šire paniku među građanima'

Poznati meteorolozi iz Srbije dobili krivične prijave: 'Šire paniku među građanima'

"To ste mi namjestili. Prema tome - doviđenja!", dodao je penzionisani meteorolog.

Ristić je pokušao smiriti situaciju te Todorovića pozvao da se vrati u studio.

"Neđo, dođi slobodno, ja ne znam u čemu je problem", rekao je Ristić.

Ristić je na društvenoj mreži Facebook komentirao incidentu u studiju.

"Do daljnjeg samo objavljujem ILMETEO tekstove. Neću više raditi prognoze za Srbiju. Dosta mi je ovog ponižavanja od strane diplomiranih meteorologa. Prvak Jugoslavije iz fizike, Olimpijada u Londonu, trostruki prvak Evrope u prognozi vremena, IRIE jedan od najboljih meteo-modela trenutno, ARW-IR lovac na superćelijske oluje i da idem u policiju davati izjavu, dosta je!", napisao je Ristić na Facebooku.

[facebook]https://www.facebook.com/ivan.ristic.1428/posts/pfbid0RMvQq612aYRhSEkViKgfW4repwbfNoNfg8Qe25G7Hv3ffiCmhd5kfv93oqYY3Mojl[/facebook]

Podsjetimo, protiv trojice popularnih meteorologa amatera, Ivana Ristića, Đorđa Đurića i Marka Čubrila, predane su krajem prošle godine kaznene prijave. Jedan od jedan od podnositelja prijave, izvjesni Dušan J., za sebe kaže da je diplomirani meteorolog i pripadnik Ministarstva odbrane Srbije.

U prijavi je naveo da se "u zadnje vrijeme sve češće na televiziji i u novinama pojavljuju osobe koje se predstavljaju kao meteorolozi", aludirajući na Ristića, Đurića i Čubrila. Optužio ih je da nemaju potrebne stručne kvalifikacije meteorologa, ali da svejedno prognoziraju vrijeme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije