Raspisana potjernica za pedofilom koji je djevojčici (13) govorio da će je oženiti

0
Radiosarajevo.ba
Raspisana potjernica za pedofilom koji je djevojčici (13) govorio da će je oženiti
Arhiv / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Viši sud u Nišu raspisao je 19. novembra potjernicu za Martinom O. (27) protiv koga je podignuta optužnica zbog krivičnog djela obljube sa djetetom za koje je zaprijećena kazna zatvora od pet do 12 godina.

Reakcija Višeg suda uslijedila je nakon što se optuženi nije pojaviljivao na glavnom pretresu, a policija ga nije našla na adresi stanovanja pa nije bilo moguće njegovo dovođenje.

Prema nezvaničnim saznanjima, on je pobjegao u inostranstvo, a ustanovljeno je da je otputovao sa niškog aerodroma Konstantin Veliki, piše Telegraf.

Emir Hadžikadunić: Diplomatska bitka kakvu Bosna i Hercegovina i Srbija još nisu vodile

Emir Hadžikadunić: Diplomatska bitka kakvu Bosna i Hercegovina i Srbija još nisu vodile

Martin je uhapšen jula prošle godine jer je četiri mjeseca imao seksualne odnose sa trinaestogodišnjakinjom koja je u njegovoj porodici bila na hraniteljstvu.

Neprikladnu ljubavnu vezu razotkrio je šesnaestogodišnji brat djevojčice koji je zbrinut u istoj porodici što je dovelo do Martinovog hapšenja. On je pred organima gonjenja sve priznao, ali je isticao da je sa djetetom u ljubavnoj vezi te da planiraju zajednički život.

Kako pišu mediji u Srbiji, on je iskoristivši njenu naivnost, nagovorio djevojčicu da stupe u seksualne odnose.

"Oni su koristili svaku priliku kada bi ostajali sami da budu intimni. Vremenom su postajali neoprezniji pa je djevojčicin brat posumnjao da se nešto dešava između njegove sestre i Martina, a onda ih zatekao na djelu. Pozvao je svoju baku koja živi u jednom niškom selu i rekao joj šta je vidio. Zaprepaštena žena je otišla u policiju i prijavila Martina koji je odmah uhapšen", objašnjavaj iz istrage.

Djevojčica uopšte nije bila svjesna u šta se upustila jer joj je Martin govorio da su oni momak i djevojka te da će se uzeti.

N.O. majka uhapšenog mladića, odnosno djevojčicina hraniteljka tvrdila je da nije znala šta se dešava između njih dvoje.

"Nemam šta da kažem, zaista, mnogo smo uznemireni. Ništa nismo sumnjivo primjetili, pa ne bismo dozvolili da se nešto dešava djetetu o kome treba da brinemo. Ne mogu ništa detaljnije da pričam dok se slučaj ne riješi", kazala je ona.

Baka oštećene djevojčice zatražila je da Martin bude najstrože kažnjen.

"Očigledno je da je njima cilj bio da sinu nađu ženu a ne da čuvaju moju unuku. Zašto nije našao se je bi djevojku svojih godina nego dijete", rekla je ranije novinarima ova žena.

Goran Đorđević, advokat po službenoj dužnosti Marin O. potvrdio je da je njegov klijent nedostupan sudu.

"Saznao sam u sudu da je za njim raspisana potjernica je MUP ustanovio da se ne nalazi u zemlji. Nikakvih saznanja gdje se nalazi i kada je napustio državu nemam", kazao je Đorđević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije