Pedofil invalid se predstavljao kao vidovnjak da bi privukao žrtve

2
Radiosarajevo.ba
Pedofil invalid se predstavljao kao vidovnjak da bi privukao žrtve
Foto: Pixabay / Ilustracija

Djeca iz komšiluka su ga izbjegavala, nisu smjela da prolaze njegovom ulicom jer kad odu kod njega on im priča svašta.

Predstavljao se kao vidovnjak da bi mogao da privuče žrtve. Zvao je djecu telefonom, pa ih uznemiravao! Govorio im gde da dođu, pa im pričao: "Ti si Božje dijete"… Čula sam od jedne žene da je njenom djetetu tako pričao.

Ovim riječima, jedna od komšinica iz Čamurlije kod srbijanskog grada Niša opisuje mještanina D. M. (63) koji je uhapšen 10. novembra pod sumnjom da je obljubio dvije djevojčice stare 13 i 14 godina, a da je slanjem SMS poruka polno uznemiravao još jednu djevojčicu staru 12 godina.

Nezvačnično se saznaje da se D. M. predstavljao kao vidovnjak i da je tako dolazio u kontakt sa djecom koju su roditelji dovodili radi pomoći u otklanjanju raznih tegoba, a da je zlostavljanim djevojčicama govorio da ako ga ne slušaju i ne rade sve što kaže, da će im umreti roditelji jer "on zna vradžbine kojima to može da učini".

"On nije sposoban da te stigne da te juri, ali je navlačio djecu pričom. Pretpostavljam da im je gledao u karte ili im je vračao, to su djeca, povodljiva. Tako je stupao u kontakt. Nije prvi put da uznemirava djecu. Već 20 godina ima slučajeva da uznemirava djecu, ali nikome nije stao na žulj, kao sada. Dešavalo se i da muževi odu na posao a on zove žene telefonom. Ili dobacuje ženama koje prolaze niz ulicu, da im daje pare…", pričaju komšije, prenosi Blic.

"Mnogi su ga sažaljevali jer nema noge, a on je to koristio. Možda i nije mogao fizički da siluje djecu, ali ne mora direktno da ima odnos sa djetetom, možda ih je na drugi način upropašćavao, dodirivao rukom… Uhvatili su ga da u vojnoj šumi iznad sela da uzima drva, a on se lažno predstavljao da je kapetan u penziji koji je izgubio noge u ratu pa ga pustili", priča jedna od komšinica.

Supruga uhapšenog M. M. pak ima samo riječi hvale za njega i tvrdi da je sve od početka do kraja – izmišljeno.

"Uhapšen je za gluposti. Optužen je kao da je dvije djevojčice maltretirao, kao da ih je dirao a od toga nema ni pojma. On djecu više voli nego ne znam koga. Sa svakim djetetom je dobar, i tu koje dijete prođe, koje nema pare za sladoled on mu da i pare i priča sa njima i šali se a kamo li tako nešto da učni. On je čovjek bez obje noge. Prvo jedna noga isječena, pa druga. S oproštenjem, jedva se snađe da ide u WC da izvrši nuždu. Njemu su povezane samo žile koliko da može krv da mu cirkuliše. On i sa mnom nema odnose od kada mu je to urađeno, a kamo li da tako nešto uradi, djevojčice da dira. To su gluposti, neko je ne znam šta zamislio i šta je sa tim htio da učini i da mu napakosti. On je čovjek i šećeraš i ne vidi na jedno oko. Ja ne znam kako će da prođe na ispitivanje", smatra M.M.

Ona ističe da je sa D. M. u braku 42 godine, da ga odlično poznaje i da je potpuno sigurna da ništa od navedenog nije mogao da učini.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije