Policajci upali u kuću pedofila, dočekao ih užasan prizor

0
Radiosarajevo.ba
Policajci upali u kuću pedofila, dočekao ih užasan prizor
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Policija u Rio de Janeiru u srijedu je pronašla veliku količinu nacističkih suvenira i oružja čija se vrijednost procjenjuje na tri miliona eura, u domu Brazilca osumnjičenog za silovanje maloljetnice.

Civilna policija Rio de Janeira rekla je da je pronašla više od 1000 predmeta u domu neimenovanog 58-godišnjeg sumnjivca, uključujući nacističke uniforme, časopise, slike, nacističke znakove, slike Adolfa Hitlera, zastave i medalje Trećeg Reicha. Također su pronašli pištolje i municiju iz toga vremena.

Predmete je policija otkrila kad je ušla u dom muškarca kako bi mu uručila nalog za hapšenje pod sumnjom da je silovao maloljetnicu i zlostavljao drugu djecu u svojoj stambenoj zgradi na zapadu grada. Osumnjičeni je također optužen za ilegalno posjedovanje oružja i rasnu diskriminaciju.

Katolici širom svijeta danas obilježavaju Veliki petak

Katolici širom svijeta danas obilježavaju Veliki petak

"On je pametan i artikuliran muškarac, ali negira holokaust, homofoban je, pedofil je i kaže da lovi homoseksualce", rekao je Luis Armond, detektiv koji vodi slučaj. "Nisam doktor, ali čini mi se kao nenormalan psihopat."

Armond je rekao da sumnjivac dolazi iz bogate porodice investitora i vjerojatno je iskoristio svoje nasljedstvo da izgradi kolekciju. Armond je procijenio da nacistička uniforma visokog dužnosnika može koštati oko 250 hiljada eura.

Policija istražuje vezu osumnjičenika s nacističkim i drugim grupama krajnje desnice, pokušavajući utvrditi je li bio aktivan na tržištu s takvim predmetima.

Armond je rekao da je potrebno pronaći muzej za takvu kolekciju.

"Ovo je nešto što je potpuno neobično i šokantno", rekao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije