Rasim Ljajić o nesreći koju je preživio: "Ne sjećam se. Čovjek koji me pronašao nije me prepoznao"

2
Radiosarajevo.ba
Rasim Ljajić o nesreći koju je preživio: "Ne sjećam se. Čovjek koji me pronašao nije me prepoznao"
Foto: Arhiv / Rasim Ljajić

Ni poslije godinu dana od nesreće u kojoj je teško povrijeđen, i u kojoj mu je poginuo jedan od najbližih saradnika, lider SDPS Rasim Ljajić kaže da uopšte ne sjeća šta se tog kobnog dana dogodilo.

Kaže i da su tada prvi put krenuli automobilom za Istanbul. Iz automobila je od udara vjerovatno ispao, a čovjek koji mu je pomogao nije ga prepoznao. Ovaj stravičan udes desio se 10. aprila prošle godine na autoputu kod Ražnja. Ljajić je teško povrijeđen, Branko Gogić je poginuo.

"Nadao sam se, govorili su mi da se neki dijelovi sjećanja poslije izvjesnog vremena vraćaju... Meni se, međutim, ništa nije vratilo. Išao sam da vidim tog čovjeka što me je našao. Možda, rekoh, da to bude okidač da mi se neki dio sjećanja vrati, ali ne vrijedi. Znam da Branka ništa ne može da vrati i da to ništa ne bi promijenilo, ali eto, htio sam da znam kako je do nesreće došlo", rekao je Ljajić za Kurir.

Savjeti koji će vam olakšati trudnoću

Savjeti koji će vam olakšati trudnoću

Sa čovjekom koji ih je pronašao, sastao se kada se oporavio. On mu je ispričao da ga je našao desetak metara od auta, pa pretpostavlja da je u nekom trenutku iskočio iz njega.

"Moja strana auta skoro nije ni oštećena. Kuda sam ja izletio, ne znam. Angažovao sam čak i privatnog saobraćajnog vještaka, međutim, ništa nisam pametniji ni poslije toga", ispričao je Ljajić.

Priča i da ga čovjek koji ga je našao, nije odmah prepoznao. Nije smio da ga pomera, ali je pokušao da razgovara sa njim.

Jezive fotografije s mjesta nesreće u kojoj je povrijeđen Rasim Ljajić

Jezive fotografije s mjesta nesreće u kojoj je povrijeđen Rasim Ljajić

"Onda sam ja pitao njega: "A gdje smo mi ovo?" On je rekao: "U Ražnju". Kaže, ja mu tad govorim: "Ne, ma kakav Ražanj!" Onda sam ga pitao: "Čija su ovo kola? Koja su ovo kola?" Čovjek mi kaže da je otišao pozadi i vidio da je "škoda“. Kaže i da sam ja rekao: "Ma ne, kakva "škoda", pa nisu ovo naša kola". To mi on priča našu konverzaciju. Ja se toga ničeg ne sjećam", kaže Ljajić.

Prepričava i da da je čovjek u međuvremenu otišao do kola, gdje je vidio i Branka Gogića, i da mu je "vrat mu je bio iskrivljen, vjerovatno kako je odozgo udario glavom".

"Tek kad su me iz Hitne pomoći podigli na nosila, očistili mi lice, koje je bilo prljavo, tek tad me je čovjek prepoznao", priča Ljajić.

U Istanbul su on i Gogić prvi put krenuli kolima, gdje su i ranije naručivali zastavice za stranku.

Ostatak ispovijesti pročitajte na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije