Doktori pojasnili kakve sve povrede ima Rasim Ljajić

4
Radiosarajevo.ba
Doktori pojasnili kakve sve povrede ima Rasim Ljajić
FOTO: AA / Rasim Ljajić

Predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije i bivši potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić nije životno ugrožen nakon jutrošnje saobraćajne nesreće, večeras se probudio i pod nadzorom je ljekara, saznaje 24sedam.

"Pacijent je svjestan i komunikativan i pod neprekidnim nadzorom medicinskog osoblja u jedinici intezivnog liječenja. U toku dana više puta ga je obišao i direktor UKC Niš prof.dr Zoran Perišić", rekao je izvor iz UKC NIš.

Prema riječima prof. Perišića, situacija u kojoj se pacijent nalazi, podrazumijeva ozbiljne povrede koje on i ima. Dijagnostika koja je urađena odmah po prijemu pacijenta, pokazala je da Ljajić ima povrede grudnog koša, povrede rebara i povrede glave ali, u ovom trenutku, njegovo stanje ne zahtijeva intezivno hiruško liječenje.

Adna Helić objavila prvu fotografiju nakon hapšenja: Najveća snaga je čista savjest

Adna Helić objavila prvu fotografiju nakon hapšenja: Najveća snaga je čista savjest

"Dijagnostika će biti ponovljena poslije 24 sata. U ovako teškim incidentima, neke povrede moguće je da se razviju kasnije i zato je dvadesetčetvorosatni neprekidni nadzor i ponovljena dijagnostika neophodna.

Konzilijum ljekara koji je formiran u UKC, donijet će odluku o tome šta je najbolje kada je u pitanju liječenje ovog pacijenta. Pacijent je u ovom momentu apsolutno stabilnih vitalnih parametara i nije životno ugrožen", rečeno je iz UKC Niš.

Podsjetimo, nesreća se dogodila jutros oko 9 sati kada je vozilo „škoda superb“ kojom je upravljao predsjednik IO SDPS Branko Gogić, a u kome je Ljajić bio putnik, krećući se iz pravca Beograda ka Nišu probilo zaštitnu ogradu, sletjelo s kolovoza i prevrnulo se na krov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije