Direktor kliničnog centra otkrio zdravstveno stanje Rasima Ljajića

0
Radiosarajevo.ba
Direktor kliničnog centra otkrio zdravstveno stanje Rasima Ljajića
Foto: EPA / Stanje mu je stabilno

Predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći, svjestan je i komunikativan i pod neprekidnim nadzorom medicinskog osoblja u jedinici intezivnog lečenja, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, gdje je Ljajić hospitalizovan.

Prema riječima direktora UKC Niš Zorana Perišića, situacija u kojoj se pacijent nalazi podrazumijeva ozbiljne povrede koje on i ima.

"Mirna noć pošto je Rasim Ljajić stabilan i nije životno ugrožen. Ima ozbiljne povrede grudnog koša, dosta površinskih povreda. Nema unutrašnjeg krvarenja, ali zbog nalaza ćemo ponoviti dijagnostiku, prije svega skener glave. Do sada nije bilo potrebe da razmišljamo o operaciji", rekao je doktor za TV Pink i dodao:

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

"Vidio sam ga sinoć, on je dobro, svjestan je, komunikativan, ima rupa u sjećanju, ali brzo će se to popraviti. Danas ćemo napraviti kvalitetnu procjenu koji način liječenja je za njega potreban", dodao je ljekar.

Dijagnostika koja je urađena odmah po prijemu pacijenta, pokazala je da Ljajić ima povrede grudnog koša, povrede rebara i povrede glave ali, u ovom trenutku, njegovo stanje ne zahtjeva intezivno hiruško liječenje.

Dijagnostika će biti ponovljena nakon 24 sata, prenose srbijanski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije