Radiosarajevo.ba u Beogradu: Više hiljada građana na Cvjetnom trgu odaje počast ubijenim učenicima

5
Radiosarajevo.ba
Radiosarajevo.ba u Beogradu: Više hiljada građana na Cvjetnom trgu odaje počast ubijenim učenicima
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Građani odaju počast na Cvjetnom trgu

Sve veći broj roditelja, sadašnjih i bivših učenika dolazi ispred škole na Vračaru, gdje pale svijeće i ostavljaju cvijeće, javlja specijalni izvještač portala Radiosarajevo.ba iz glavnog grada Srbije.

Naš specijalni izvještač Dženan Kriještorac javio se prvo ispred škole gdje je veliki broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u punoj opremi. Dodao je da su rotacije su odzvanjale Beogradom kako se približavao školi.

"Sada idemo prema Cvjetnom trgu, gdje nekoliko hiljada Beograđana odaje počast stradalim učenicima i zaštitaru", javlja specijalni izvještač portala Radiosarajevo.ba.

Prije 42 godine desila se jedna od najgorih avionskih katastrofa, poginulo 180 ljudi

Prije 42 godine desila se jedna od najgorih avionskih katastrofa, poginulo 180 ljudi

Veliki broj građana Beograda se okuplja u obližnjim parkovima, a na društvenim mrežama kruži poziv da dođu na Cvjetni trg kako bi odali počast stradalim učenicima i zaštitaru.

Ekipa portala Radiosarajevo na Cvjetnom trgu, gdje više hiljada građana Beograda odaju počast ubijenima u masakru u školi

Posted by Radio Sarajevo on Wednesday, May 3, 2023

Na pločniku ispred škole se nalaze emotivne poruke, posljednji oproštaji od djevojčica i dječaka koji su jutros došli u školu, ali se iz nje nikada nisu vratili svojim roditeljima, braći, sestrama, bakama, dekama, drugarima.

"Našoj Bojani hvala za svaki lijep trenutak", napisano je na jednom papiru, na kojem su docrtana srca.

"Našoj Ani hvala za sve lijepe momente", piše na drugom.

"Kako sam uspio saznati, sada se građani kreću prema Ministarstvu prosvjete", dodaje naš specijalni izvještač iz Beograda.

U 18 sati minutom šutnje započela je vanredna konferencija za novinare predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u povodu krvoprolića.

"Želim izraziti saučešće porodicama, roditeljima, braći, sestrama, djedovima i bakama ubijene djece, porodici ubijenog zaštitara. Srbija je nažalost u tuzi ujedinjena. Tuga je tolika da ne pamtimo veću", rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je rekao da se dječak u ovom trenutku nalazi na posebnom mjestu.

"Bit će smješten u posebnom dijelu Klinike za neuropsihijatriju. Njegov otac je kao vlasnik oružja koje je očigledno nepropisno držao, iako je imao sve potrebne dozvole, uhićen. Privedena je i majka", rekao je Vučić.

Tuga u Beogradu: Sve više građana izlazi ispred škole gdje se dogodio masakr

Tuga u Beogradu: Sve više građana izlazi ispred škole gdje se dogodio masakr

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba bila je prvo ispred škole u Beogradu gdje se jutros dogodio masakr u kojem je ubijeno osam učenika i čuvar:

Beograđani paljenjem svijeća odaju počast ubijenim u masakru

Posted by Radio Sarajevo on Wednesday, May 3, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije