Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'

2
Radiosarajevo.ba
Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'
Foto: Republika.rs / Još uvijek nije nađeno tijelo Danke Ilić

Joksim Dragomirović, pradjed Danke Ilić (2), oglasio se rekavši da su u prethodnom periodu bili uznemireni, a da su sada više zbunjeni, te da je "moguće da se tijelo Danke Ilić nikad ne pronađe".

"Nemam ništa novo da vam kažem. Nama ništa ne javljaju. Ne dolaze ni Ivana i Miloš, tako da mi ništa ne znamo. Oni su u gradu sa Miloševim. Ivanin otac, moj sin Časlav, je došao iz treće smjene iz rudnika i sada spava. Ne mogu da ga budim", rekao je Joksim ispred porodične kuće u mjestu Brestovac.

Joksim je istakao da više nije onoliko uznemiren koliko je zbunjen, pošto se zna da je djevojčica ubijena jer je jedan od osumnjičenih za njeno ubistvo, Dejan Dragijević, priznao da je sa kolegom iz borskog vodovoda Srđanom Jankovićem automobilom udario Danku, ali ne i gdje je njeno tijelo.

Objavljena snimka: Ovo je prvi iskaz atentatora, odgovorio na pitanje zbog čega je pucao na Ficu

Objavljena snimka: Ovo je prvi iskaz atentatora, odgovorio na pitanje zbog čega je pucao na Ficu

"Bili smo uznemireni, ali sada smo više zbunjeni. Priznali su navodno da su je udarili i udavili, ali ne i gdje je njeno tijelo. Moguće je da se nikad ne nađe", zaključio je pradjed djevojčice.

Djed majke Danke Ilić, kojoj se svaki trag izgubio 26. marta, zalijevao je cvijeće u dvorištu neposredno prije oglašavanja, a nekoliko dana kasnije viđen je kod pojate u Brestovačkom polju, na mjestu gdje se Danka igrala prije nego što je nestala. Joksim je traktorom sređivao razorano dvorište, ali nije želio ni riječ da izusti.

Inače, istraga je u toku, a pored dvojice osumnjičenih za zvjersko ubistvo djevojčice, osumnjičeni su otac i brat Dragijevića kojima je na teret stavljeno da su njeno tijelo premještali s mjesta na mjesto da bi sakrili dokaze.

Svi su se nalazili iza rešetaka gdje su i danas, s tim da je Dalibor Dragijević, mlađi brat prvoosumnjičenog Dejana, preminuo u policiji u Boru, piše Republika.

Podsjetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.

Potraga za tijelom Danke (2) užasno podsjeća na slučaj Antonije Bilić (17)

Potraga za tijelom Danke (2) užasno podsjeća na slučaj Antonije Bilić (17)

Nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje, a određen im je pritvor do 30 dana.

Oni se terete za krivično djelo – teško ubistvo u saučešništvu.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije