Srbijanski mediji: Brat osumnjičenog za ubistvo male Danke preminuo nasilnom, a ne prirodnom smrću?

8
Radiosarajevo.ba
Srbijanski mediji: Brat osumnjičenog za ubistvo male Danke preminuo nasilnom, a ne prirodnom smrću?
Foto: Ringier / Policija ispituje da li su otac i brat ubice sakrili tijelo Danke

D. D. (40), brat jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, preminuo je nasilnom smrću 7. aprila u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, ustanovljeno je vještačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, tvrdi Radar.

Navode da su u sudsko-medicinskom nalazu konstatovane brojne povrede D. D. po tijelu, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti. Nalaz vještaka je proslijeđen nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru na dalje postupanje, tvdi ovaj medij.

Osumnjičenom D. D. iz Bora u subotu 6. aprila određeno je zadržavanje do 48 sati u policijskoj stanici u Boru, zbog postojanja osnova sumnje da je, nakon izvršenog krivičnog dela, pomogao deset godina starijem bratu, koji je osumnjičen za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Iste noći, tri sata poslije ponoći, policija je saopštila da je D. D. preminuo "prirodnom smrću“. U saopštenju MUP-a od 7. aprila navodi se da je osumnjičenom u ranim jutarnjim satima "pozlilo“ i da je „"prkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i ljekara Doma zdravlja u Boru, koji su pokušali reanimaciju, D. D. u 3.10 sati preminuo“.

Vještačenje Instituta za sudsku medicinu u Beogradu je, međutim, pokazalo da D. D. nije preminuo prirodnom smrću, već od posljedica batinanja, čiji su tragovi bili jasno vidljivi i detaljno opisani u nalazu vještaka, piše Radar.

Još uvijek ovi navodi nisu zvanično potvrđeni iz srbijanske policije kao ni drugih nadležnih institucija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije