U masakru u Beogradu stradala kćerka slavnog odbojkaša

2
Radiosarajevo.ba
U masakru u Beogradu stradala kćerka slavnog odbojkaša
Foto: Sportal.rs / Dragan Kobiljski

U Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na beogradskoj opštini Vračar, jutros u 8.42 sata došlo je do pucnjave u kojoj je učenik te škole Kosta K. ubio osmero učenika, sedam djevojčica i jednog dječaka, i radnika siguranja, a ranio šestero djece i nastavnicu.

Jedna od žrtava je i kćerka poznatog odbojkaškog trenera Dragana Kobiljskog.
 
Kobiljski trenutno radi u odbojkaškom klubu Zalau u Rumuniji, a odmah nakon što je primio tužnu vijest zaputio se ka Beogradu.

On je tokom igračke karijere nosio dres Partizana, a potom je trenirao Crvenu zvezdu.

Tragediju je potvrdio bivši odbojkaš Željko Tanasković, zet Dragana Kobiljskog, koji je oženio Draganovu sestru. 

"Svi smo zatečeni i potreseni. Ne znam šta bih rekao. Velika tragedija i prosto je nezamislivo da se to dogodi na ovim prostorima. Dragan i ja se znamo dugo, igrali smo zajedno. Katastrofa je šta ga je zadesilo. Nezamislivo mi je da se dogodi to na ovim prostorima, što samo govori o tome koliko moramo da obratimo pažnju na mlade", poručuje Tanasković, prenosi Sportal. 

Podsjetimo, u jutarnjim satima srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije