Potresne riječi učenika koji je preživio masakr u školi u Beogradu: 'Legao sam i pravio se mrtav'

Radiosarajevo.ba
Potresne riječi učenika koji je preživio masakr u školi u Beogradu: 'Legao sam i pravio se mrtav'
Foto: RINGIER / Masakr u Beogradu

"Legao sam pored mrtve drugarice. I ja sam se pravio da sam mrtav. Tako sam se spasio." - ove užasne riječi, prepune bola, izgovorio je učenik iz učionice strave, koji je preživio pucnjavu u školi na Vračaru u Beogradu.

Kako priča njegova majka, bio je drug učenika K.K. (14) koji je počinio stravičan zločin rano ujutru ubivši osmero svojih drugara i radnika obezbjeđenja u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, piše Blic.rs.

"Moj sin se nalazio u kabinetu kada je K.K. otvorio vatru na njih. Sigurne smrti spasio se kada je u trenutku pucnjave legao pored mrtve drugarice. Legao je pored nje i pravio se mrtav. U momentu kada više nije čuo pucnjave iskočio je kroz prozor sav krvav i otišao kući gdje mi je rekao - "Sve ih je pobio, sve", prepričava majka preživjelog maloljetnika.

Pogledajte kako su radnici KJKP Rad dizali parkirana vozila ispred kontejnera

Pogledajte kako su radnici KJKP Rad dizali parkirana vozila ispred kontejnera

Dečak je još u šoku od stravičnog zločina, nezabilježenog na ovim prostorima.

Inače K.K je pucao na svoje odjeljenje sa kojima je pohađao nastavu.

Podsjetimo, u jutarnjim satima srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Maloljetnik K. K. (14) koji je izvršio ovaj zločin, učenik je ove škole i on je pronađen i uhapšen u dvorištu škole. Objavljeni su i inicijali ubijene djece.

U holu škole su zatečena tijela ubijenih đaka A. B., B. A. i S. N, i radnika obezbjeđenja Dragana Vlahovića.

U učionici u prizemlju, u kojem je bilo odjeljenje VII/2, čiji je učenik osumnjičeni, ubijeni su đaci A. D, K. M, M. A, E. K. i A. Č.

Dječak je također teško ranio Tatjanu Stevanović (1970), nastavnicu historije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije