Potresne riječi učenika koji je preživio masakr u školi u Beogradu: 'Legao sam i pravio se mrtav'

Radiosarajevo.ba
Potresne riječi učenika koji je preživio masakr u školi u Beogradu: 'Legao sam i pravio se mrtav'
Foto: RINGIER / Masakr u Beogradu

"Legao sam pored mrtve drugarice. I ja sam se pravio da sam mrtav. Tako sam se spasio." - ove užasne riječi, prepune bola, izgovorio je učenik iz učionice strave, koji je preživio pucnjavu u školi na Vračaru u Beogradu.

Kako priča njegova majka, bio je drug učenika K.K. (14) koji je počinio stravičan zločin rano ujutru ubivši osmero svojih drugara i radnika obezbjeđenja u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, piše Blic.rs.

"Moj sin se nalazio u kabinetu kada je K.K. otvorio vatru na njih. Sigurne smrti spasio se kada je u trenutku pucnjave legao pored mrtve drugarice. Legao je pored nje i pravio se mrtav. U momentu kada više nije čuo pucnjave iskočio je kroz prozor sav krvav i otišao kući gdje mi je rekao - "Sve ih je pobio, sve", prepričava majka preživjelog maloljetnika.

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

Dečak je još u šoku od stravičnog zločina, nezabilježenog na ovim prostorima.

Inače K.K je pucao na svoje odjeljenje sa kojima je pohađao nastavu.

Podsjetimo, u jutarnjim satima srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Maloljetnik K. K. (14) koji je izvršio ovaj zločin, učenik je ove škole i on je pronađen i uhapšen u dvorištu škole. Objavljeni su i inicijali ubijene djece.

U holu škole su zatečena tijela ubijenih đaka A. B., B. A. i S. N, i radnika obezbjeđenja Dragana Vlahovića.

U učionici u prizemlju, u kojem je bilo odjeljenje VII/2, čiji je učenik osumnjičeni, ubijeni su đaci A. D, K. M, M. A, E. K. i A. Č.

Dječak je također teško ranio Tatjanu Stevanović (1970), nastavnicu historije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije