Procurio snimak hapšenja dječaka koji je počinio masakr u Beogradu?

Radiosarajevo.ba
Procurio snimak hapšenja dječaka koji je počinio masakr u Beogradu?
Foto: Telegraf / Učenik koji je pucao u Beogradu

K. K. (14) danas je u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu počinio masakr u kojem je osmoro djece i jedna odrasla osoba (radnik obezbjeđenja) ubijeno, a šestoro đaka i nastavnica je ranjeno

Zahvaljaujući brzoj reakciji specijalnih snaga MUP-a Srbije, on je lišen slobode unutar školske ustanove, prenose srbijanski mediji.

Nezvanično, na video snimku koji je objavljen na Instagram stranici "Moj Beograd", nekoliko pripadnika policije je okružilo dječaka dok ga je izvodilo iz zgrade osnovne škole.

Pogledajte kako su radnici KJKP Rad dizali parkirana vozila ispred kontejnera

Pogledajte kako su radnici KJKP Rad dizali parkirana vozila ispred kontejnera

Tom prilikom, dječak je razoružan tako što je uhvaćen i položen na zemlju, nakon čega je pristupljeno stavljanju lisica i odvođenju u policijsku stanicu na dalje ispitivanje.

U nastavku se nalazi snimak koji kruži društvenim mrežama za koji se, još uvijek, nije potvrdila autentičnost.

Napominjemo, rano jutros dječak je uzeo pištolj sa pet punih okvira i krenuo u školu. Na ulazu ga je sačekao čuvar sa kojim se posvađao i počeo da šutira smeće. Zatim ga, hladnokrvno upucao.

Tom prilikom K.K. je ranio još šest učenika i nastavnicu historije.

Podsjetimo, u jutarnjim satima srijede dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Maloljetnik K. K. (14) koji je izvršio ovaj zločin, učenik je ove škole i on je pronađen i uhapšen u dvorištu škole. Objavljeni su i inicijali ubijene djece.

U holu škole su zatečena tijela ubijenih đaka A. B, B. A. i S. N, i radnika obezbjeđenja Dragana Vlahovića.

U učionici u prizemlju, u kojem je bilo odjeljenje VII/2, čiji je učenik osumnjičeni, ubijeni su đaci A. D, K. M, M. A, E. K. i A. Č.

Dječak je također teško ranio Tatjanu Stevanović (1970), nastavnicu historije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije