Putujete u Crnu Goru na more? Ovo su nove cijene trajekta za vozila

3
Radiosarajevo.ba
Putujete u Crnu Goru na more? Ovo su nove cijene trajekta za vozila
Foto: RTCG / Trajekt na liniji Kamenari - Lepetane

Karta za prevoz automobila trajektom na liniji Kamenari – Lepetane su skuplje, a sezonske cijene važe do 30. septembra, prenose crngorski mediji.

Vlada Crne Gore je na sjednici krajem aprila predstavila sezonski i vansezonski cjenovnik za prijevoz na pomenutoj liniji.

Motociklisti će tokom sezone plaćati kartu 2,5 eura (4,90 KM), a vozači putničkih automobila 5 eura (9,80 KM).

Automobili sa prikolicom i kombiji dužine veće od pet metara plaćat će karte po cijeni od 9,30 eura (18,22 KM), kamioni nosivosti do pet tona i minibusi do 22+1 sjedišta 10,5 eura (20,58 KM), kamioni preko pet tona po cijeni od 14,5 eura (28,41 KM), autobusi 17,5 eura (34,29 KM), šleperi i prikoličari 25,5 eura (49,97 KM), a vangabaritna vozila 29 eura (56,83 KM).

Trajekt će besplatno prevoziti vozila hitne medicinske pomoći, službena vozila Uprave policije, vatrogasce, vojsku, kao i invalidna lica koja na vozilu moraju imatu oznaku, prenosi RTCG.

Crna Gora: "Očekujemo rekordnu turističku sezonu, nedostatak radne snage prisutan i ove godine"

Crna Gora: "Očekujemo rekordnu turističku sezonu, nedostatak radne snage prisutan i ove godine"

Uvedena je mjesečna karta od 100 eura (195,97 KM) za građane koja podrazumijeva do 50 vožnji trajektom u jednom pravcu mjesečno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije