Vrtoglave cijene na poznatom balkanskom ljetovalištu: Pivo košta 72 KM, a limunada čak 90 KM

5
Radiosarajevo.ba
Vrtoglave cijene na poznatom balkanskom ljetovalištu: Pivo košta 72 KM, a limunada čak 90 KM
Foto: Pixabay / Ilustracija / Grčka

Turisti koji su odabrali popularno ostrvo u Grčkoj za ljetovanje doživjeli su neprijatno iznenađenje kada su dobili račun za piće. Jedno pivo je koštalo nevjerovatnih 37 eura (oko 72 KM).

Turisti koji su otišli na Mikonos u Grčkoj objavili su kakve nas cijene čekaju na ljetovanju u 2023. godini, i ako je suditi po podacima od prošlog ljeta, ova će sezona biti znatno skuplja.

Jedno pivo koštalo je nevjerovatnih 37 eura (72 KM), domaća limunada 46 (oko 90 KM), a na stranici TripAdvisor povela se prava rasprava o tome da li je moguće da ova pića, koja zaista niko ne bi nazvao luksuznim, koštaju toliko u Grčkoj.

Svečanosti | Ambasador Italije Marco Di Ruzza obilježio Nacionalni dan Made in Italy u Sarajevu

Svečanosti | Ambasador Italije Marco Di Ruzza obilježio Nacionalni dan Made in Italy u Sarajevu

Turistkinja iz Britanije koja se požalila na previsoke cijene bara na plaži na Mikonosu još je dobila i uvrede od vlasnika.

"Ne znamo ko si ti, jer se ne sjećamo mušterije koja je naručila limunadu i sendvič. Ne znamo ni da li si ikada zaista bila naš gost, a imaš hrabrosti da se kriješ iza nadimka i pišeš klevete na naš račun", napisali su iz tog bara.

Frustrirani turisti i dalje daju loše ocjene ovom baru u Grčkoj, posljednja je prije svega nekoliko dana, a ta osoba je napisala "Kada bih mogao da im dam minus deset zvjezdica, to bih uradio. Nikada nemojte da dođete ovdje".

Druga britanska turistkinja napisala je da ovaj bar ima caku da namami goste, nudeći besplatne ležaljke ukoliko se poruči piće.

Hotelski smještaj u Grčkoj može da košta između 30 i 200 eura po noći, u zavisnosti od kategorije hotela. Cijena studija košta od 60 do 150 eura po noćenju. Cijena jednosobnog apartmana u Grčkoj može se kretati od 30 do 100 eura po noći, dok cijena dvosobnog apartmana može biti od 60 do 150 eura po noći. Cijene vila u Grčkoj se kreću od 100 do 400 eura po noći, u zavisnosti od lokacije i veličine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije