Prostorije RTV Pljevlja potpuno izgorjele

Radiosarajevo.ba
Prostorije RTV Pljevlja potpuno izgorjele
Požar velikih razmjera zahvatio je jutros prostorije Radio Televizije (RTV) Pljevlja koje se nalaze na zadnjem spratu zgrade preko puta pljevaljskog Doma kulture u centru grada.

U požaru su potpuno izgorjele prostorije RTV Pljevlja.

Vatrena stihija zahvatila je skoro sve prostorije gdje je smješten studio, oprema i kancelarije.

Gust dim je vidljiv je iz svih djelova grada.

Pljevaljski vatrogasci sa više vozila pokušavaju da lokalizuju požar i spriječe njegovo širenje na susjednu zgradu u kojoj su smještene Fond PIO i Fond zadravstvenog osiguranja.

"Nadležni će utvrditi uzrok požara. Mi imamo ugovor sa Opštinom, očekujemo pomoć kompletnog društva, najmanje smo mi krivi što je izgorjela zgrada i svi su govorili prethodnih godina da su prostorije neuslovne. Obećavali su nam preseljenje u Akademski centar, ovo što se desilo moralo se jednog dana desiti, istraga će utvrditi uzrok", rekao je glavni odgovorni urednik RTV Pljevlja Milo Džaković u razgovoru za FOS Media.

Vatrogasna jedinica dojavu o požaru je primila u 5.55 minuta nakon čega su izašli na teren. Kako je za FOS potvrdio komandir Službe zaštite i spašavanja Goran Čavić u požaru je lakše povrijeđen jedan vatrogasac zbog otežanog gašenja.

"Prostorije televizije su potpuno izgorjele, to je zgrada koja ima tri sprata, krov i zadnji sprat, dok je sačuvan ostatak zgrade, kao i zgrada koja je uz nju", navodi on.

Za sada se još ne zna zbog čega je požar izbio.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije