Proslavljeni crnogorski rukometaš: Nestaje ono što je za mene sveto

Radiosarajevo.ba
Proslavljeni crnogorski rukometaš: Nestaje ono što je za mene sveto
Foto: Screenshot / Draško Mrvaljević

Povodom trenutnih dešavanja u Crnoj Gori oglasio se i proslavljeni rukometaš Draško Mrvaljević.

Njegovu reakciju, koju je objavio portal Antena M, prenosimo u cijelosti.

"Momci, sve ono za što smo živjeli, radili i sanjali i ideju koja je meni, a siguran sam i vama, bila nešto najsvetije - jučer smo predali onima protiv kojih smo se najviše borili i od kojih smo se najviše plašili.

Jučerašnji dan je najtužniji dan u mom životu, kad vidim da ideja za koju sam živio i za koju bih sutra poginuo nestaje u masi tuđih i nama stranih zastava i usklika.

Ne mogu da vam opišem stanje i nemoć koju osjećam kao Crnogorac, čovjek koji voli svoju zemlju dok gledam kako nestaje nešto meni najsvetije što postoji.

Imate sreću da ne budete u ovom momentu u Crnoj Gori za koju ne mogu reći više da je moja, naša, mog djeteta. Iskreno se nadam i želim da griješim i molim Boga da sam po sto puta u krivu, ali ako ti lupaju cetinjske table, šire četničke zastave po našoj Crnoj Gori, samo čekam momenat kad će trijumfalno da ušetaju u manastir i definitivno proglase pobjedu njihove ideje i nestanak nečega što smo poslije sto godina uspjeli da povratimo.

A svi koji su pokušali da brane svetinje od Crnogoraca, a ima ih među nama, u tome su uspjeli i siguran sam kad se vratite bit će to druga Crna Gora koja se potpuno razlikuje od one koju ste ostavili i koju ste željeli.

Braćo Crnogorci, volio bih da griješim i u suzama se iskreno nadam, ali ono što vidim je nešto sto ja ne poznajem i nikad neću moći da prihvatim i da živim s tim.

Da me neko pogrešno ne shvati, ne radi se o DPS-u, Milu, radi se o masi ljudi sa četničkim i srbijanskim zastavama svuda po Crnoj Gori, nema krstaša, nema naše zastave, nema gaetuše.

Nema ništa što je crnogorsko.

Molim Boga da griješim, samo da uspijemo da sačuvamo mir i ideju moje i vaše Crne Gore", poručio je Mrvaljević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije