... / Crna Gora: Krivokapić, Bečić i Abazović postigli dogovor o formiranju vlasti

31. 08. 2020. u 19:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Danas je održan sastanak lidera koalicija "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo", Zdravka Krivokapića, Alekse Bečića i Dritana Abazovića, koje će, kako tvrde, konstituisati buduću Vladu Crne Gore.

Kako prenose Vijesti, tri lidera su usaglasili nekoliko principa na kojima će, zamislili su, počivati buduća vlast u Crnoj Gori.

Prvi princip koji je usaglašen jeste da će nova vlast odgovorno sprovoditi sve međunarodno preuzete obaveze.

Drugi je da će nova vlast realizovati sve neophodne reforme kako bi Crna Gora u najkraćem mogućem roku pristupila Evropskoj uniji.

Treći je da će nova vlast biti ekspertska, konstituisana od kadrova koji su stručnjaci iz konkretnih oblasti bez obzira na njihovu političku, versku, nacionalnu ili bilo koju drugu osobenost.

I kao četvrto, nova vlast će u potpunosti biti posvećena poštovanju Ustava i primeni zakona, uz izmjene, dopune i reviziju svih diskriminatorskih zakonskih i podzakonskih akata, uključujući i Zakon o slobodi vjeroispovesti.

Osim toga, poručili su kako "pružaju ruke predstavnicima manjinskih naroda sa željom da zajednički grade ljepšu i prosperitetniju budućnost Crne Gore".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA