Premijerka Brnabić: Mjere protiv koronavirusa moraju biti pooštrene

0
AA
Premijerka Brnabić: Mjere protiv koronavirusa moraju biti pooštrene
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u nedelju da će mjere protiv koronavirusa morati da budu pooštrene i da će danas tim povodom imati sastanak sa medicinskim dijelom Kriznog štaba.

"Sigurno ćemo morati da pooštrimo mere, ali videćemo šta je moguće da uradimo i šta je najpametnije da uradimo", rekla je Brnabić prilikom obilaska punkta za vakcinisanje u prigradskom naselju Beograda.

Ona je kazala da je u Srbiji vakcinisano 1,2 miliona ljudi prvom dozom vakcine, a da je oko 740.000 primilo i drugu dozu te da je to oko 21 odsto punoljetnog stanovništva Srbije.

Brnabić je najavila da sutra stiže nova isporuka vakcina Pfizer, tokom nedelje nove zalihe vakcine Sputnjik V, a u aprilu se očekuju i nove doze vakcina Sinofarm.

U selima oko Beograda uspostavljen je 51 punkt za vakcinaciju kako bi se seoskom stanovništvu olakšao pristup vakcinama.

Podsjećamo, Srbija je u sličnom, blagom lockdownu, poput Kantona Sarajevo.

Za razliku od KS gdje su nove mjere stupile na snagu od 20 sati, prema odluci Vlade Srbije, u našem susjedstvu nove mjere su stupile u ponoć.

Tako će do ponedjeljka u šest sati u Srbiji moći da rade samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije