I u Srbiji do ponedjeljka skoro sve zatvoreno: Nove mjere stupile na snagu u ponoć

Radiosarajevo.ba
I u Srbiji do ponedjeljka skoro sve zatvoreno: Nove mjere stupile na snagu u ponoć
Foto: Facebook / Beograd

Srbija je u sličnom, blagom lockdownu, poput Kantona Sarajevo.

Za razliku od KS gdje su nove mjere stupile na snagu od 20 sati, prema odluci Vlade Srbije, u našem susjedstvu nove mjere su stupile u ponoć.

Tako će do ponedjeljka u šest sati u Srbiji moći da rade samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe.

Sve druge prodavnice kao i ugostiteljski objekti, kafići i restorani, kozmetički i frizerski saloni, saloni ljepote, kladionice, kockarnice, dječije igraonice, teretane, sportski objekti moraju biti zatvoreni do ponedjeljka ujutru, prenose srbijanski mediji.

Za vikend će osim prodavnica prehrambene robe, apoteka i benzinskih pumpi moći da rade i ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije, kiosci i trafike.

Također i radnje i objekti poput obućarskih, staklorezačkih i krojačkih radnji, a dozvoljen je i rad restorana i barova u okviru hotelskih i sličnih smještaja, ali samo za goste koji su prijavili boravak u tom smještaju.

"Moći će da rade i sportski objekti za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nacionalnih sportskih saveza.

Od ponedjeljka, na online nastavu prelaze i učenici viših razreda osnovnih škola, a za učenike srednjih škola se ovaj oblik nastave produžava i na sljedeću sedmicu.

Kada je riječ o vakcinaciji, ona će se odvijati bez prekida, po unaprijed utvrđenom planu", saopšteno je iz Vlade Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije