Vijeće ministara prihvatilo ponudu: Srbija šalje još 15.000 vakcina protiv COVID-a

4
Radiosarajevo.ba
Vijeće ministara prihvatilo ponudu: Srbija šalje još 15.000 vakcina protiv COVID-a
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Vučić donio vakcine

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na vanrednoj telefonskoj sjednici prihvatio je
donaciju kojom je Republika Srbija obezbijedila Bosni i Hercegovini, za potrebe Federacije BiH, dodatnih 15.000 doza lijeka – vakcina Kovišild (COVISHIELD - ChAdOxl nCoV-19 Corona Virus Vaccine), proizvođača Instituta za serume iz Indije (SERUM INSTITUTE OF INDIA PRIVATE LIMITED).

Prijedlogom aneksa Sporazuma o donaciji vakcina Kovišild između Vlade Republike Srbije i Vijeća ministara BiH, Republika Srbija se obavezuje da će donaciju od 5.000 doza za potrebe Federacije BiH predati u roku od pet dana od dana potpisivanja Aneksa, dok će primopredaja od 10.000 preostalih doza biti realizovana u vremenu predviđenom za revakcinaciju.

Ministarstvo civilnih poslova BiH, kao nadležna institucija, određeno je za primaoca donacije u ime Vijeća ministara BiH.

Vijeće ministara BiH zadužio je Ministarstvo civilnih poslova BiH da Aneks Sporazuma o donaciji vakcina Kovišild između Vlade Republike Srbije i Savjeta ministara BiH dostavi Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, uz prijedlog da se za potpisnika Aneksa odredi ministarka civilnih poslova Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Covishield vakcine su cjepiva koja se proizvode po licenci AstraZenece.

Srbija, na čelu s predsjednikom Aleksandrom Vučićem, Federaciji je već dostavila 10 hiljada doza ovih vakcina

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije