Poznati novinar napustio Novu TV, kolege mu uputile zanimljivu poruku

1
Radiosarajevo.ba
Poznati novinar napustio Novu TV, kolege mu uputile zanimljivu poruku
Foto: Screenshot/Instagram / Milan Stjelja i kolege

Poznati sportski novinar i reporter Milan Stjelja nakon 13 godina napušta Novu TV, na koju je došao iz Sportskih novosti.

Od Milana su se zajedničkom fotografijom oprostile kolege iz sportske redakcije Nove TV

"Nakon 13 godina napokon smo ga se riješili. Najdraži Miki, sretno dalje", našalile su se kolege. U objavi su prvo dodali da će Stjelja karijeru nastaviti na Sofascoreu, a poslije su to izbrisali. 

Zlatan Fazlić Fazla za Radiosarajevo.ba: O "Teatarskoj" i ciklusu posvećenom opsadi Sarajeva

Zlatan Fazlić Fazla za Radiosarajevo.ba: O "Teatarskoj" i ciklusu posvećenom opsadi Sarajeva

Inače, Stjelja je karijeru započeo 2005. godine u Sportskim novostima, a na Novu TV prešao je 2011. godine, piše Večernji list.

Završio je Fakultet političkih nauka. Profesionalno je trenirao nogomet te je u svojoj nogometnoj karijeri igrao 2. Hrvatsku nogometnu ligu, između ostalog i protiv legendarnog Luke Modrića.

Aktivan je član Hrvatske reprezentacije sportskih novinara jugoistočne Europe (SEESJA), a 2016. godine dobio je godišnju nagradu Hrvatskog zbora sportskih novinara za televizijsku reportažu godine u Dnevniku Nove TV. 

"Oduvijek sam, od malih nogu, pratio prvenstveno nogomet, ali i ostale sportove i danas mogu reći da sam sretan što za posao moram pratiti ono što bih ionako samoinicijativno pratio. Tu istu strast vidim i u svojim kolegama u sportskoj redakciji, ali i kod kolega u ostalim dijelovima 'momčadi' zvane Dnevnik Nove TV", rekao je Stjelja.

Kao novinar i reporter pratio je hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a između ostalog bio je i na Svjetskom prvenstvu u Kataru. 

"Ono što je vjerovatno nepoznato široj publici jest to da je Katar jedna od najsigurnijih, ako ne i najsigurnija zemlja na svijetu, u kojoj stopa kriminaliteta praktički i ne postoji", kazao je te savjetovao svim budućim posjetiteljima ove zemlje da smanje očekivanja ako su željni razgledavanja specifičnih turističkih lokacija.

"Uostalom, kako nam je Jakov Krivić, hrvatski stolnoteniski trener koji je prvi put u Katar stigao 2004. godine i sada već duže vrijeme živi u Dohi, rekao: ovdje je još prije 15-ak godina bila samo jedna velika pustinja. Mi smo planirali otići na pustinjski safari i napraviti priču o tome, ali od preostalih priča i obaveza nismo stigli", prisjetio se Stjelja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije